Με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, βουλευτών, εκπροσώπων περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, παραγόντων, αθλητών, και εκπροσώπων αθλητικών οργανισμών και φορέων έγινε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ η ετήσια γιορτή της ΕΠΣΜ στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια της έμφυλης βίας και στην αξία της ανθρώπινης ζωής, και κατά τη διάρκεια της τιμήθηκαν σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 και πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο. Στην εισήγηση του ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης έκανε περιεκτική τοποθέτηση και ανάλυση των φαινομένων της έμφυλης βίας και της αξίας της ανθρώπινης ζωής ενώ στην συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό σε ανθρώπους του αθλητικού και κοινωνικού φάσματος.
Συγκεκριμένα στον αθλητή, Στέλιο Μαλακόπουλο, που λόγω ατυχήματος έχασε τα κάτω άκρα του παρ’ όλα αυτά όμως συνεχίζει με πρόσθετα άκρα την παρουσία και συμμετοχή του σε αγώνες στίβου με αξιόλογες διακρίσεις,
Στον Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη για το κοινωνικό του έργο στην κοινωνία του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, Στους δημοσιογράφους, Νίκο Γιώτη, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Πρακτορείου Fm και Δημήτρη Ταμπούρη. Στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές- τερματοφύλακες, Απόστολο Σαββουλίδη, Γρηγόρη Φανάρα και Νίκο Χρηστίδη. Στους πρώην ποδοσφαιριστές των μικτών ομάδων που διακρίθηκαν στις εθνικές κατηγορίες, Κώστα Γεωργιάδη και Κώστα Ηπειρώτη. Στην Ελευθερία Κολλήγα για την προσφορά της στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Στον μη εν ενεργεία διαιτητή, Χρήστο Μήττα, στους παράγοντες ερασιτεχνικών συλλόγων Ιωάννη Ζαντόπουλο, Ευάγγελο Μύθημη και Iωάννη Τσαβδαρίδη.
Στους προπονητές, Βασίλη Αντωνιάδη και Χρήστο Παγωνάκη. Στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, Σταμάτη Καλτσά και Ελευθέριο Ταχυδρομίδη. Στoν ορθοπεδικό ιατρό, Νίκο Κουκουλιά
Στα σωματεία, ΠΑΟ Διοικητηρίου και ΠΑΟ Νέων Επιβατών για την 90χρονη προσφορά τουw στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Στο σωματείο, Αρη Καβαλαρίου για την κοινωνική του προσφορά.
Στο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ανατολικού στην μικτή ομάδα Νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και στους Ενωσιακούς προπονητές, Θανάση Καναρά και Χάρη Παπαπαναγιώτου.
Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές και ανήλθαν κατηγορία, που κατέκτησαν το κύπελλο ήθους, που διακρίθηκαν στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στα πρωταθλήματα Υποδομών, κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018.

www.ana.gr