Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε ορισμένους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω του παγετού.



Αναλυτικά:

Δ. Λαγκαδά

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο Λαγκαδά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, για την ασφάλεια των μαθητών.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δ. Ωραιοκάστρου

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε ότι την Τρίτη 8/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν ΟΛΕΣ οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Δ. Βόλβης

ΚΛΕΙΣΤΕΣ  θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση του ο δήμος, πήρε την απόφαση αυτή για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

Δ. Θερμαϊκού

ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στο δήμο Θερμαϊκού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και του παγετού.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

ΑΝΟΙΚΤΟΙ, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση.

Δ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Κανονικά ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ αύριο τα σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο Τρίτη 8/1/2019 θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αυλείων χώρων.

Δ. Θέρμης

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών:

(α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.

(β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς.

Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Κορδελιού Ευόσμου

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου ΕΚΤΟΣ από το 25ο δημοτικό σχολείο άνωθεν περιφερειακής, το οποίο θα μείνει κλειστό. Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση,

Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.