[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών, αύριο, από τη δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη

Η Δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη Ούτε Φυγή Ούτε Υποταγή, και το Κίνημα Άρδην διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις άμεσες συνέπειες από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Μακεδονία, και βέβαια την πρωτεύουσά της, την Θεσσαλονίκη.


Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης, θα συζητηθούν “η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και η προοπτική διεκδίκησης κατοχύρωσης γλωσσικής μειονότητας στην Βόρεια Ελλάδα· η μάχη για την ιστορία, και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην ανάδειξη της μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Το ζήτημα της ονομασίας προέλευσης προϊόντων, και πόσο αυτό θα επηρεάσει τις εξαγωγές της ευρύτερης περιοχής. Η παραχώρηση ΑΟΖ στην Θεσσαλονίκη, και πώς θα επιδράσει στο λιμάνι της”. 


Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουν οι:


-Δημήτρης Γαρούφας, δικηγόρος – πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ

-Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης, συγγραφέας και επικεφαλής του κινήματος Άρδην,

Αθανάσιος Σαρόπουλος, πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, και

Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής.


Συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος του Μένουμε Θεσσαλονίκη, Κωνσταντής Σεβρής.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1). Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζάκυνθος: Ευτυχώς εκκένωσαν το ξενοδοχείο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]