Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης έκαναν κάλεσμα για μεγάλη κινητοποίηση στην αυριανή διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 12:00.

Χαλασμένα λεωφορεία, πολύωρη αναμονή στις στάσεις,  επιβάτες που μαλώνουν μεταξύ τους, οδηγοί που "τα ακούνε" καθημερινά. Έτσι περιγράφουν την καθημερινότητα στον δημόσιο ΟΑΣΘ τα μέλη της Πρωτοβουλίας.Συνεχίζουν τον αγώνα τους και ζητούν ποιοτικές και ασφαλείς συγκοινωνίες, καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του Οργανισμού, Στέλιο Παππά, να κάνει μια βόλτα με τα λεωφορεία για να δει την πραγματικότητα.

Με ανοιχτή επιστολή τους στα social media η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής προς τον  Στ. Παππά, Πρόεδρο του ΟΑΣΘ

Κ. Παππά,εδώ και δύο μήνες, πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας. Συγκεκριμένα, όπως θα γνωρίζετε από την πληθώρα των τοποθετήσεων μας, αυτά αφορούν:

- Την άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, έτσι ώστε ο λαός της πόλης να μπορεί να εξυπηρετηθεί, να μην συναντά γεμάτα λεωφορεία και να μην περιμένει 60λεπτα στις στάσεις!
- Την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης, όπως αρμόζει στο επιβατικό κοινό, χωρίς συνωστισμό και λιποθυμίες, βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
- Τον τερματισμό της οποιαδήποτε συζήτησης για αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, είτε με την μορφή της άμεσης αύξησης, είτε με την καθιέρωση ζωνών που θα αυξάνουν το κόστος με έμμεσο τρόπο.
- Την Δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους, και εργαζομένους στον χώρο δουλειάς!Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, και ώρα 12.00, καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ, με σκοπό να εκφραστεί μαζικά η αγανάκτηση του κόσμου για αυτή τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση.
Σας καλούμε:
- Να παρευρεθείτε στα γραφεία του οργανισμού την ημέρα της κινητοποίησης, ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε επίσημα τα αιτήματα μας, και να απαντήσετε δημόσια ποια είναι η θέση του ΟΑΣΘ γι’ αυτά.
- Θα παρακαλούσαμε να μην αγνοήσετε το αίτημά μας, για παρουσία σας στα γραφεία του ΟΑΣΘ εν μέσω της κινητοποίησης. Κάτι τέτοιο θα εκληφθεί από την πλευρά μας ως άρνηση ανάληψης ευθύνης και επίσημη δήλωση έλλειψης βούλησης από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων
για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης