«Είμαστε ένας ανεξάρτητος από κόμματα συνδυασμός και για το λόγο αυτό οι πολίτες θα μας προτιμήσουν. Εκτός αυτού είμαστε άνθρωποι που αναδειχτήκαμε μέσα από τις δουλειές μας και δεν έχουμε ανάγκη καμία καρέκλα για να βιοποριστούμε».


Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Άρης Ιακωβίδης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.


Όσον αφορά το πρόγραμμά του, υπήρξε κάποια αντίφαση. Από τι μία είπε ότι θα αφουγκραστεί τον κόσμο καθώς η παράταξή του το επόμενο διάστημα ξεκινά εκστρατεία στις γειτονιές της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας για να καταγραφούν οι απαιτήσεις των πολιτών κι από την άλλη παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα του είναι… έτοιμο! «Βγαίνουμε στις γειτονιές, μιλάμε με κόσμο. Βάσει των συναντήσεων μας με τους δημότες θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι ήδη έτοιμο κατά 90%», τόνισε ο χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.


Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Παύλου Μελά έκανε λόγο για ελλείψεις σε υποδομές και οργάνωση στον δήμο. «Έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, όπως η υπογειοποίηση καλωδίων και τα αντιπλημμυρικά έργα έμειναν στα συρτάρια» είπε ο κ. Ιακωβίδης για να προσθέσει ότι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη είναι η δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά στον χώρο του πρώην στρατοπέδου.


Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ιδιαιτέρως τον υπερκομματικό χαρακτήρα της παράταξής του. «Η εποχή που τα κόμματα είχαν πέραση στην Αυτοδιοίκηση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σημασία έχουν πλέον τα πρόσωπα. Για το λόγο αυτό δεν έχουμε και δεν θέλουμε την στήριξη κανενός πολιτικού κόμματος, αλλά είναι αλήθεια πως στο ψηφοδέλτιό μας υπάρχουν υποψήφιοι από όλους τους πολιτικούς χώρους».


Πρόσθεσε πως σε περίπου 15 ημέρες θα παρουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων της Ανανεωτικής Κίνησης Πολιτών του δήμου Παύλου Μελά. Στα τέλη Φεβρουαρίου ο συνδυασμός του Άρη Ιακωβίδη θα παρουσιάσει στους δημότες το πρόγραμμά του.


Για το όραμα της παράταξης μίλησε σήμερα και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών, Σάββας Σερασίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Τάσος Μηλιαράκης, Βούλα Γεωργιάδου και Ανδριάνα Λαναρά.