Η ύστατη προσπάθεια αναβίωσης της Πρωτοβουλίας έγινε, σήμερα, από μια ομάδα δημοτικών συμβούλων και στελεχών της διοίκησης Μπουτάρη που ανακοίνωσαν την κάθοδο τους με νέα παράταξη στις εκλογές και επικεφαλής δήμαρχο τον Πέτρο Λεκάκη.


Μια κίνηση λίγο μετά την επίσημη στήριξη που πήρε η κίνηση του Σπύρου Βούγια από το Κίνημα Αλλαγής, κάτι που έδωσε την αφορμή στους Έλλη Χρυσίδου, Λάζαρο Ζαχαριάδη, Μαρία Πασχαλίδου, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, Βλάση Γιτόπουλο, Θανάση Παπαναστασίου και Γιώργο Δημαρέλο να στηρίξουν τον Π. Λεκάκη ως επικεφαλής και να κατακεραυνώσουν τους υποψηφίους που παίρνουν κομματική στήριξη…

"Είμαστε κομμάτι της διοίκησης του δήμου. Κομμάτι της Πρωτοβουλίας" παραδέχτηκε ο κ. Λεκάκης –κάτι που δεν είναι σίγουρο αν θα “λειτουργήσει” στον κόσμο, ειδικά όταν πρόσθεσε πως ο Γιάννης Μπουτάρης είναι "προσωπικότητα μοναδική και χαρακτηριστική, που αφήνει το αποτύπωμά του στην πόλη”.

Ο κ. Λεκάκης έκανε λόγο για μια κίνηση καθαρά αυτοδιοικητική με στόχο το καλό της πόλης. Για τις υποψηφιότητες που πήραν στήριξη από κόμματα είπε ότι ότι πάνε πολλά χρόνια πίσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση –φροντίζοντας να ξεχάσει πως, ακόμη και πριν λίγους μήνες, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είχε σπεύσει να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει τον… Γιάννη Μπουτάρη και την Πρωτοβουλία, όσο ο απερχόμενος δήμαρχος δεν είχε ξεκαθαρίσει το αν θα κατέβαινε και πάλι ως υποψήφιος.

Αποδεικνύοντας πως όλα έγιναν βιαστικά, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες η συνάντηση κινήσεων της Κεντροαριστεράς δεν είχε καταλήξει πουθενά και η στήριξη του ΚΙΝΑΛ πήγε στον Σπύρο Βούγια, είπαν πως όνομα και λογότυπο της παράταξης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, επειδή “για το όνομα θα ερωτηθεί η κοινωνία σε μια καινοτόμα διαδικασία μέσω διαδικτύου” –κίνηση που ενέχει διάφορους κινδύνους, αφού είναι γνωστό πως τα social media είναι πεδίο δράσης τρολ και ακραίων.

" Η κίνηση δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Η Καλυψώ πήρε τις αποφάσεις της
Υπήρχαν κοινοί προβληματισμοί. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα παράταξη" απάντησε ο κ. Λεκάκης αναφορικά με τα όσα είχαν προηγηθεί στην Πρωτοβουλία.

Δήλωσε, επίσης, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ενήμερος και θα τοποθετηθεί (σ.σ. προφανώς όχι με μια δήλωση του στιλ “αφήστε τα γίδια ελεύθερα”, όπως αυτή που έκανε πριν μερικές ημέρες) .

Ρωτήθηκε για την συμφωνία των Πρεσπών και δήλωσε ότι προσωπικά στέκεται αρνητικά σε αυτήν, προσθέτοντας, πάντως, ότι στην κίνηση της οποίας είναι επικεφαλής υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.

Οι υπόλοιποι της κίνησης έκαναν μια προσπάθεια να φανούν τα μη κομματικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής κίνησης, φροντίζοντας, πάντως, να διατηρήσουν επαφή με την Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη. "Αυτό το πείραμα της Πρωτοβουλίας δεν μπορεί να μείνει έτσι. Δεν μπορεί παρά μόνο να συνεχιστεί”, είπε η Έλλη Χρυσίδου, "ο Λεκάκης προέκυψε από εμάς δεν μας φορέθηκε από κάπου" σχολίασε η Μαρία Πασχαλίδου, “ο Πέτρος είναι αυτός που μας ενώνει" πρόσθεσε ο Λάζαρος Ζαχαριάδης...

Παρόντες ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαδούλης και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος.

Η συνέντευξη δόθηκε στο νεανικό χώρο WE, με τον Π. Λεκάκη και τους “συμβούλους του” να φωτογραφίζονται με χαλαρή διάθεση στα σκαλοπάτια που υπάρχουν στο εσωτερικό του μαγαζιού. Όσο για το φόντο, ήταν οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, από τη Νέα Παραλία, έργο που δεν κατάφερε να συντηρήσει η διοικούσα παράταξη από την οποία προέρχονται τα στελέχη της νέας κίνησης…

Το πάρτι στην Κεντροαριστερά, μόλις άρχισε..