Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το Remote Access, την Απομακρυσμένη Πρόσβαση, μια νέα λειτουργία διαθέσιμη στις Samsung Smart TV από το 2019.
 

Η δυνατότητα Απομακρυσμένης Πρόσβασης δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν από μακριά συμβατά προγράμματα και εφαρμογές μέσω των Samsung Smart TV. Συσκευές οι οποίες μπορούν να συνδεθούν και να ελεγχθούν απομακρυσμένα μέσω των έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung είναι PC, Tablet, και Smartphone. 

Οι συσκευές που ελέγχονται απομακρυσμένα μέσω του Remote Access στις Samsung Smart TV, μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο, συνδεδεμένες στο Internet. (φωτό: Samsung)
Με το Remote Access, συσκευές εισόδου, όπως πληκτρολόγια και mouse μπορούν να συνδεθούν σε μια Smart TV της Samsung, διευκολύνοντας τους χρήστες στον έλεγχο περιεχομένου στην οθόνη της τηλεόρασης. Χωρίς ξεχωριστή ενσύρματη σύνδεση HDMI, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση από απόσταση – Remote Access -, μέσω της τηλεόρασης, σε έναν υπολογιστή τους, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται σε άλλο χώρο του σπιτιού. Με την Απομακρυσμένη Πρόσβαση της Samsung, οι χρήστες μπορούν να εκτελούν εργασίες, όπως η περιήγηση στο Διαδίκτυο και το παιχνίδι video game, από την οθόνη της τηλεόρασης τους χρησιμοποιώντας το συνδεδεμένο πληκτρολόγιο και ποντίκι στην τηλεόραση.

Η Απομακρυσμένη Πρόσβαση επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν άμεσα τις συσκευές τους, οι οποίες είναι συνδεδεμένες σε μια τηλεόραση με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η δυνατότητα υπερβαίνει την απλή εμφάνιση περιεχομένου σε μια μεγαλύτερη οθόνη, όπως μέχρι τώρα ήταν δυνατό. Επιπλέον, υπηρεσίες cloud office που βασίζονται σε web browser είναι προσβάσιμες μέσω του Remote Access, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αρχεία και να εργάζονται σε έγγραφα από τις έξυπνες τηλεοράσεις τους.

Το Remote Access στις Samsung TV 2019 μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο χάρη στην VMware Horizon, μια λύση Virtual Desktop Infrastructure (VDI) που έχει αναπτύξει η VMware, πρωτοπόρα εταιρία στο επιχειρησιακό λογισμικό και συνεργάτης της Samsung.

“Η Samsung δεσμεύεται να δημιουργήσει μια διαισθητική και βολική εμπειρία για τους καταναλωτές. Με την Απομακρυσμένη Πρόσβαση, οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε διάφορα προγράμματα, εφαρμογές και υπηρεσίες cloud εγκατεστημένα σε πολλαπλές συνδεδεμένες συσκευές, απευθείας μέσω της τηλεόρασης”, δήλωσε ο Hyogun Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Visual Display Business της Samsung Electronics. “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να επεκτείνουμε τη συμβατότητα της λειτουργίας Απομακρυσμένης Πρόσβασης και να παρέχουμε περισσότερες υπηρεσίες στους χρήστες μας”.

“Η Samsung και η VMware μοιράζονται ένα πάθος για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την εταιρική μας σχέση, έτσι ώστε όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως να έχουν απρόσκοπτη εμπειρία, καθώς έχουν πρόσβαση σε virtual desktop, εφαρμογές και online υπηρεσίες από τις προτιμώμενές τους συσκευές Samsung – συμπεριλαμβανομένων των Smart TV της Samsung”, δήλωσε ο Shankar Iyer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, End User Computing στην VMware.

 Για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια σχετικά με την ασύρματη συνδεσιμότητα και τις υπηρεσίες cloud, η Samsung έχει ενσωματώσει αποκλειστική της τεχνολογία ασφαλείας Knox στο Remote Access. To Knox είναι στις Smart TV της Samsung από το 2015, και υποστηρίζεται με τακτικές ενημερώσεις υλικολογισμικού για αδιάλειπτη προστασία. Το Knox έχει πιστοποιηθεί με το στάνταρ Common Criteria (ISO/IEC 15408), για τις επιδόσεις ασφαλείας του, και είναι η μόνη λύση ασφάλειας στη βιομηχανία τηλεόρασης που έχει λάβει αυτή την πιστοποίηση.