[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η διαπλοκή ξανά στο προσκήνιο
Μια... παλιά ιστορία επανέρχεται στην πολιτική σκηνή. Η περίφημη ρήση του Κώστα Καραμανλή, για τους διαπλεκόμενους (σ.σ. άλλος ήταν ο όρος που είχε χρησιμοποιήσει ο τότε πρωθυπουργός), είδε ξανά το φως της επικαιρότητας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με
μια αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στους Financial Times είχε μία αναφορά στις «σχέσεις» επιχειρηματιών και πολιτικών. Είπε ότι θα βάλει τέλος στη «διαπλοκή» πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άρπαξε την ευκαιρία βλέποντας τις αναδημοσιεύσεις της συνέντευξης από μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας: Σε αυτές δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αναφορά. Κατηγόρησε, λοιπόν, τη Νέα Δημοκρατία ότι... ξεχνάει τα περί «διαπλοκής».

Ο υπαινιγμός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα, άλλη για το εξωτερικό κι άλλη για το εσωτερικό, έφερε άμεση αντίδραση από την Πειραιώς, που με non paper... ευχαρίστησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «για την προβολή της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ στους Financial Times». Δόθηκε έμφαση στο σημείο της συνέντευξης όπου η εφημερίδα προδικάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και κατηγορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το γραφείο Τύπου του ότι... δε διάβασε την ανακοίνωση της ΝΔ πριν εκδώσει τη δική του.

«Αν τη διάβαζαν θα έβλεπαν ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το πρωί η ΝΔ αναφέρεται επί λέξει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει “να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών”. Αν τολμάει ας το πει το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Αλλά δεν πειράζει, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Χάρη στην προφανή τους γκάφα εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις, μια της Νέας Δημοκρατίας και μια του ΣΥΡΙΖΑ, που αναδεικνύουν ένα από τα ισχυρά σημεία της συνέντευξης. Επειδή όμως αποφάσισαν ξαφνικά στο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, έχουν άραγε κάτι να απαντήσουν για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της ΝΔ διέλαθαν της προσοχής τους», ρωτούν από τη Νέα Δημοκρατία;

Όπως φαίνεται, πάντως, μπαίνουμε σε νέο κεφάλαιο διαμάχης των δύο κομμάτων που διεκδικούν την κυβέρνηση, με φόντο -κυρίως δυο- επιχειρηματίες που διαθέτουν και μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και εμπλέκονται στον αθλητισμό...

από το makthes.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]