[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στο Φανάρι προσκλήθηκε ο προκαθήμενος της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας

Στο Φανάρι προκλήθηκε ο προκαθήμενος της νέας, αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας,
Μητροπολίτης Επιφάνιος, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Η επικοινωνία αποτέλεσε απόρροια της ολοκλήρωσης των εργασιών της Ενωτικής Συνόδου, η οποία ανακήρυξε την ίδρυση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και εξέλεξε ως επικεφαλής τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, όπως έγινε γνωστό από το Φανάρι, ο νεοεκλεγείς προκαθήμενος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή και την ευλογία του Πατριαρχείου.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Επιφάνιο να συλλειτουργήσουν στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας, στο οποίο μέχρι πρότινος υπαγόταν η Εκκλησία της Ουκρανίας.

Δεν θα πρέπει να λησμονηθεί, επίσης, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο εντάσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, μετά και το περιστατικό στη Θάλασσα του Κερτς και την κατάσχεση τριών ουκρανικών πλοίων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καιρός σήμερα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]