Και ξαφνικά μετά τους προπονητές ποδοσφαίρου της κερκίδας αποκτήσαμε και προπονητές της σάλας του βόλεϊ. 

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Άνθρωποι που ανακάλυψαν το άθλημα, χθες, αναγκαστικά καθώς ο ΠΑΟΚ, σάρωσε τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, εκφέρουν άποψη τεχνικής υφής, ρίχνοντας περισσότερο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης που άρχισε να εμφανίζεται, όχι μόνο πάνω από το κεφάλι του Στάνκου, αλλά και της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση. Πρωτάκουστο πραγματικά. Δεν υποστηρίζω ότι ο Στάκου, είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, ούτε όμως και χειρότερος. Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, θεμελιώδους αρχής, απαραίτητα για να κατανοήσουμε την φετινή ομάδα του Δικεφάλου. 
Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία της ομάδας, η οποία είχε διαταραχθεί καθώς δεν βγαίνει ο σχηματισμός με το άθροισμα των κερδισμένων πόντων. Μια ομάδα έχει τακτική ισσοροπια, στο παιχνίδι της και απόλυτη ισορροπία στις θέσεις.
Όπως είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον παίκτη να τελειώσει την φάση, κάτι που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Καναδό Σμιθ που στις τελευταίες φάσεις είχε 75% επιτυχία στις επιθέσεις του. Όμως αυτό πέρασε. Ο σημερινός αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι μια καλή ευκαιρία για να φανεί η αντίδραση της ομάδας και μετά η διοίκηση θα πράξει τα δέοντα. Και με δεδομένο, ότι και στο παρελθόν έχει απόλυτη επιτυχία στις αλλαγές, τότε, η αισιοδοξία για ανάκαμψη κυρίως στην φάση των play off, είναι πιθανή. Σε μεγάλο βαθμό μάλιστα.
Συν τοις άλλοις η κούραση των συνεχών αγόνων εκανε ακόμη πιο δύσκολη την σταθερή απόδοση της ομάδας.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό, που όπως φάνηκε παίζει ρόλο κυρίως στην εξέλιξη του ματς.
Η διοίκηση του ΤΑΠ σε συνεργασία με τον ΑΣ έχει ήδη κατασταλάξει στις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, για να παρουσιαστεί μια άλλη ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Είμαι βέβαιος πώς ο ΠΑΟΚ θα παίξει και πάλι στους τελικούς πρωταθλήματος και κυπέλλου, με τις μεταγραφές που θα γίνουν. Χρειάζεται υπομονή, πίστη και εμπιστοσύνη σε όλους. Κυρίως στη ομάδα. Και όσοι σήμερα σπεύδουν να κρίνουν και να αφορίσουν, θα αναγκαστούν να αλλάξουν πλώρη όταν όλες οι γραμμές των ασπρόμαυρων αποκτήσουν άλλη δυναμική. Να το θυμάστε αυτό.

ΣΣ1

Θα το ξαναγράψω, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους. Η διοίκηση του ΤΑΠ έκανε μια πολύ σωστή διαχειρηση κρίσης μετά τις ήττες και κυρίως τη κακή εμφάνιση της ομάδας στα ματς με Ολυμπιακό. Κάτω από πίεση δεν λειτουργείς σωστά, ούτε και παίρνεις σωστές αποφάσεις. Η βιασύνη φέρνει άσχημα αποτελέσματα