Χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας, θυελλώδεις ανέμους  καθώς και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει το ψυχρό μέτωπο που θα σαρώσει τη χώρα ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Αρχικά οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου και θα ακολουθήσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και από το απόγευμα της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. 

Από το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βαθμιαία στα πελάγη έως 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Νέα πτώση από τη νύχτα προς την Τετάρτη.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα). Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Νέα πτώση τη νύχτα προς την Τετάρτη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Ηπείρου και βαθμιαία της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Από το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) αρχικά της Θεσσαλίας και βαθμιαία και των υπολοίπων περιοχών. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και γρήγορα βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε αισθητή πτώση από το απόγευμα.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 04 έως 08 και στα νότια από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-12-2018 

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα(. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.