Υπάρχει μια ακαθόριστη επιβεβαίωση από τον Τζουριτς, ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη να παίξει σε τόπ επίπεδο, και αυτό ήρθε στο τραπέζι της συζήτησης
μετά την τηλεφωνική συνομιλία του αθλητή  με τον ομοσπονδιακό τεχνικό στον οποίο ανέφερε πώς ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και θα βρίσκεται στην διάθεση της εθνικής ομάδας όταν θα βρίσκεται στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. 

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Κάτι βέβαια που επιβεβαιώθηκε και στα κρίσιμα ματς του ΠΑΟΚ τόσο στο Τσάμπιονς Λίγκ όσο και στις δυο κόντρες με τον Ολυμπιακό, όπου ναι μεν είχε υψηλά ποσοστά, αλλά ήταν μακριά από τον εαυτό του. Δεν είναι δηλαδή ο Τζούριτς που έκανε σέρβις και έτρεμε η γή, που είχε 2-3 άσσους σε κάθε σέτ και που σκότωνε το αντίπαλο μπλόκ σε όλες τις επιθέσεις που έπαιρνε.
Ο Τζούριτς είναι μια τεράστια προσωπικότητα στον χώρο του βόλεϊ, εμπνέει σεβασμό σε όλους, αγαπήθηκε από τον κόσμο, πρόσφερε, αλλά αυτή την στιγμή φαίνεται πώς δεν είναι ακόμη έτοιμος για να τραβήξει την ομάδα στην κορυφή. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν πέρα για πέρα λάθος
(επικοινωνιακά) η παραδοχή του Τζούριτς στο θέμα της εθνικής ομάδας. Ενόχλησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που στο πρόσωπο του είδαν το νέο αστέρι, την νέα μηχανή συλλογής τίτλων. 
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον αθλητή, τον στήριξαν και τον στηρίζουν, αλλά βλέπουν επίσης, πώς η ομάδα δεν πάει, δεν μπορεί αυτή την στιγμή να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται να ξέρεις μαθηματικά για να το δεις αυτό. Το τι θα πράξει η διοίκηση είναι αποκλειστικά δικό της θέμα. 
Τα ίδια ισχύουν και στο θέμα Χιμένεθ. Ο Κουβαός πρωτοστάτησε στην αναγέννηση του τμήματος, ήταν βασικό γρανάζι της ομάδας που σάρωσε τους τίτλους, αλλά, αν και κάνει προπόνηση σε τοπ επίπεδο εδω και δυο μηνες, είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Λατρευτεαι από τον κόσμο, αλλά με συναίσθημα κανείς δεν έκανε υπερομάδα. Είναι γνωστό και χιλιοειπωμενο άλλωστε πώς στον αθλητισμό συναισθήματα δεν χωράνε. 
Στο δια ταύτα, νομίζω ότι μια διοίκηση που είναι συνεπής στους στόχους που έχει θέση από την αρχή, με αυτόν το τρόπο πρέπει να σκέφτεται  και να καθορίζει  τις αποφάσεις που έχει να πάρει.