Ένα είδος... τελεσιγράφου έστειλε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, προς τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την κοινή κάθοδο στις εκλογές, μια μέρα πριν τη συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων για τη δημιουργία κοινού μετώπου.


Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι ο κ. Σκουρλέτης έβαλε στο κάδρο την Κατερίνα Νοτοπούλου, όχι ως έχουσα το χρίσμα, αλλά στη γενική συζήτηση που άρχισε ο Γιάννης Μπουτάρης για μια διεργασία που να καταλήξει στην υποψηφιότητα της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), απάντησε:

"Σε κάποια στιγμή τότε τον Μάιο, πότε ήτανε, μου πρότεινε(σ.σ. ο πρωθυπουργός) να ηγηθώ ενός νέου ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου και δεν ξέρω 'γω, προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Αυτό το να αλλάξει χέρια ο δήμος είναι... εντάξει. Κάποια στιγμή θα αλλάξει χέρια. Εκείνο όμως που μετράει για μένα τουλάχιστον είναι, πρώτον και κυριότερον ότι εμείς ως 'Πρωτοβουλία' δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες. Για τον ίδιο λόγο δε μιλάμε και για την υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου. Δεν τον καλάμε σε μια συνάντηση για ένα ευρύτερο μέτωπο. Επιπλέον, έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν ήταν λάθος ή αν ήταν εσκεμμένο, ότι ελέχθη από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής εδώ, ότι ο Τσίπρας είπε ότι στηρίζω τον Μπουτάρη και δεν στηρίζω την Πρωτοβουλία. Αυτό για μένα είναι λάθος, γιατί Μπουτάρης και Πρωτοβουλία δεν ξεχωρίζουν. Είναι το ίδιο πράγμα. Λοιπόν: Ή στηρίζετε την Πρωτοβουλία παιδιά, ή αντίο! Αυτά"...

Δείτε το βίντεο της δήλωσης του κ. Μπουτάρη: