Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα στην Αρση Βαρών. Με νέα ανακοίνωση έγινε γνωστό πώς ακόμη πέντε αθλητές, εκ των οποίων δύο Ολυμπιονίκες, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατόπιν επανεξέτασης των δειγμάτων τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Ο Ουκρανός Ολέξι Τορόκτι, νικητής στην κατηγορία των 105 κιλών, κινδυνεύει να χάσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ «ντοπέ» πιάστηκε και ο… διάδοχός του, ο Ουζμπέκος Ρουσλάν Νουρουντίνοφ, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία το 2016 στο Ρίο. Στα δείγματα αμφοτέρων ανιχνεύθηκε τεστοστερόνη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ακόμη ένας αθλητής που κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιό του είναι ο Αζέρος Βαλεντίν Χριστόφ, ο οποίος στο Λονδίνο είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 56κ. Οι δύο αθλητές που αναφέρονται στην ανακοίνωση της IWF, η Μελίνε Νταλουζιάν από την Αρμενία και ο Μικαλάι Νοβικάου από τη Λευκορωσία, δεν είχαν κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)