Εξαρθρώθηκε επταμελής σπείρα διακίνησης ηρωίνης, που δρούσε στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, την ποσότητα της ηρωίνης που είχε κρυμμένη σε σπίτι στους Αμπελόκηπους την... ξετρύπωσε αστυνομικός σκύλος.


Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες (δυο άντρες και δυο γυναίκες), ηλικίας από 17 έως 42 ετών και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας από 32 έως 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, περί αλλοδαπών και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αστυνομικοί είχαν συλλάβει, πριν έναν μήνα, με βάση ένταλμα του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έναν από τους εμπλεκόμενους, για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Κατηγορούνταν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και για ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος υπέρτερο των 75.000 ευρω, κατ΄εξακολούθηση και από κοινού. Ο φερόμενος ως μέλος της συμμορίας οδηγήθηκε στη φυλακή και, από την προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία για τη δράση του νέου κυκλώματος.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης οργάνωσαν επιχείρηση και πραγματοποίησαν έφοδο σε δυο από τα σπίτια που χρησιμοποιούσε η σπείρα στο Δενδροπόταμο και τους Αμπελόκηπους. Εκεί, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς με"ξετρύπωσε" έντεκα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 632 γραμμαρίων! Βρέθηκα ακόμη περίστροφο, δυο πιστόλια κρότου – αερίου, καραμπίνα, φυσίγγια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, οκτώ κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό (οι... εισπράξεις από τις τελευταίες πωλήσεις).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας της 21χρονης ημεδαπής, ως μέσα κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης των ποσοτήτων ηρωίνης.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος, στα σπίτια που χρησιμοποιούσε η σπείρα, παρακολουθούνταν με ειδικό σύστημα. Οι δε κάμερες έβλεπαν τον.. έξω χώρο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.