Επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των σύγχρονων παιδαγωγικών και ψυχολογικών δεδομένων για την σωστή ανατροφή των παιδιών και την ευημερία των σύγχρονων οικογενειών, το πρόγραμμα «Παιδιά του Σήμερα Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από τον Ιανουάριο του 2019, δύο πρωτοποριακές δράσεις με αυτόν το στόχο.

Πρόκειται για την Ακαδημία Γονέων στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Γονείς του Σήμερα - Μακριά Από τις Πρακτικές του Χθες», καθώς και τη σειρά σεμιναρίων με θέμα: «Του παιδιού μου το παιδί: Η σύγχρονη γιαγιά, ο σύγχρονος παππούς και ο ρόλος τους».

Οι συμμετέχοντες στην Ακαδημία Γονέων θα προσεγγίσουν βιωματικά συγκεκριμένα ζητήματα ανατροφής παιδιών, και θα εξασκηθούν πρακτικά στις δεξιότητες επίλυσης τους, με βάση τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα από το χώρο της ψυχολογίας.

Αντίστοιχα, οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια για τις γιαγιάδες και τους παππούδες θα εμπλουτίσουν την αμέριστη αγάπη τους για τα παιδιά με νέες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να
ανταποκρίνονται  πληρέστερα στις απαιτήσεις της πολύπλοκης εποχής μας, καθώς και στις αλλαγές και τη δυναμική που διέπουν τις σημερινές οικογένειες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στα παιδιά, στους γονείς, αλλά και στους εαυτούς τους.

Τόσο οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων όσο και τα σεμινάρια για γιαγιάδες και παππούδες θα διεξάγονται από τον Ιανουάριο της νέας χρονιάς κάθε Τετάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.