episkepsi notopoulou sto sxoleio kofon 1

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Βαρήκοων και Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου κατά τη συνάντηση της με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου συζήτησε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται, καθώς και για ζητήματα σχολικής στέγης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου Βαρήκοων και Κωφών για την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Όπως σημείωσε η κ. Νοτοπούλου, η πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία για όλους και όλες είναι ζήτημα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βάση της απόφασης εισάγεται η υποχρέωση της ΕΡΤ για προσβάσιμο πρόγραμμα σε χρόνο τριπλάσιο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η υποχρέωση των μη γραμμικών παροχών (π.χ. youtube) σε υποτιτλισμενο πρόγραμμα στο 20% του συνόλου του προγράμματος τους και η υποχρέωση σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να έχουν υπότιτλους στα ψυχαγωγικά τους προγράμματα σε ώρες αιχμής.

Παράλληλα η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή προσηλωμένη στην αρχή της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης και εγγυάται τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.