Έχει ειπωθεί επανειλημμένες φορές έχει καταγραφεί σε δηλώσεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, ( όπως για παράδειγμα από τον ίδιο τον Λουτσέσκου), ότι η νίκη του ΠΑΟΚ, το βράδυ της Δευτέρας στην Λιβαδειά δεν είναι μόνον αγωνιστική. Πολύ περισσότερο μετά από την σφαλιάρα που δέχθηκε κυρίως στο πρεστίζ του ο σύλλογος από τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του Europa League.

Είναι μια νίκη που εκτός από 3 βαθμούς έχει και ευεργετικές συνέπειες και ως προς το «ψυχολογικά βαρύ» κλίμα που υπήρχε στον Δικέφαλο” μετά τον αγώνα με την Μπάτε, και κυρίως μετά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα socila media από όλες τις πλευρές στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο. Μέρος της ζωής μας είναι και αυτά, και μάλιστα με μεγάλο επηρεασμό στην κοινή γνώμη.

Άρα δεν θα αποτελεί εξαίρεση η αναφορά σε αυτό το κείμενο της επιτακτικής ανάγκης που είχε ο ΠΑΟΚ για την νίκη πριν το ματς. Βλέπετε, ο πόθος του πρωταθλήματος είναι αυτός που τρελαίνει τους ΠΑΟΚτσήδες, που δεν κρατιούνται από ενθουσιασμό και πολλές φορές καταφεύγουν σε ακραίες αναφορές. 
Το γεγονός επίσης πώς ο ΠΑΟΚ εχει επιτέλους μια μεγάλη ομάδα (τα τρία τελευταία χρόνια), κάνει τους οπαδούς του συλλόγου να βλέπουν πώς και δυνατότητες εχει η ομάδα και το πρωτάθλημα που εκλάπη πέρσι, είναι περισσότερο κοντά από ποτέ στην Τούμπα.

Βέβαια για όσους παρακολουθούν το ποδόσφαιρο από όλες τις πλευρές του, δεν υπήρχε καμία ανησυχία για το αν θα αντιδρούσε ο ΠΑΟΚ μετά το Ευρωπαϊκό κάζο. Προσωπικά πίστευα πώς ήταν θέμα χρόνου. Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να επιστρέφουν από το πουθενά, ακόμη και όταν όλα λειτουργούν εις βάρος τους. Το πέρασμα του ΠΑΟΚ από την έδρα της Λιβαδειάς μ με καλό ποδόσφαιρο, φανέρωσε τις δυνατότητες της ομάδας αλλά και το dna του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ συν τοις άλλοις έχει παίκτες που ξέρουν πώς να αντιδράσουν, πώς να διαχειριστούν αρνητικές ημέρες, και γι’αυτό έφτασε στη νίκη με περισσότερη άνεση από ότι δείχνει το 1-2. Το γκολ του Πρίγιοβιτς είναι μαγεία, και ίσως το μόνο που απασχόλησε τους οπαδούς αλλά και εμάς είναι το πώς ο ΠΑΟΚ ξόδεψε χρόνο ενώ θα μπορούσε να ειχε καθαρίσει το ματς με ενα ακόμη γκολ.

Αγωνιστικές προσαρμογές έγιναν πολλές. Προσαρμογές στην άμυνα, στα χάφ, ακόμη και στον τρόπο αντίδρασης. Αλλά αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες που ξέρουν να προσαρμόζονται. Αυτό συμβαίνει στις ομάδες που έχουν παικταράδες. Όπως ο ΠΑΟΚ δηλαδή.

Κακά τα ψέματα, κανείς δεν πίστευε, πώς ο Δικέφαλος θα ήταν τόσο νωρίς έξω από την Ευρώπη, οπότε το κλείσιμο της χρονιάς με νίκες είναι απαραίτητο. Ο ΠΑΟΚ πείθει, ξέρει τι πρέπει να κάνει και πλησιάζει τον στόχο του πρωταθλήματος. Μάτς με μάτς ξεχωριστά και με ορθολογισμό απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν παίζει συνέχεια άριστα.

Στα αξιοσημείωτα τέλος, το μήνυμα… ενότητας που έστειλε ο Λουτσέσκου, στην συνέντευξη τύπου, αλλά και οι δηλώσεις από Ουάρτα και Πρίγιοβιτς. Αρνητική σαφώς η αποχώρηση και η κατάσταση του Βέρνμπλουμ και η κατάσταση του.