[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο Θ. Καράογλου.Με αφορμή την προκλητική δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ότι μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών η δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα είναι πολύ πιθανό να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας να απαντήσουν δημόσια στο αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το νέο εθνικό αφήγημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού περί “Μακεδονίας” του Αιγαίου επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τους έντονους προβληματισμούς που έχει διατυπώσει εξ αρχής η ΝΔ για το πόσο εθνικά ζημιογόνα είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτό διότι ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό του γειτονικού κρατιδίου» σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου.

Επίσης στηλιτεύει τα αργά αντανακλαστικά, αλλά και την «περίεργη σιωπή» που επέδειξε η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία «αντί να αντιδράσει με τον πλέον δυναμικό τρόπο στην άκρως προκλητική δήλωση του κ. Ζάεφ, ο οποίος εγείρει μείζον εθνικό θέμα, επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα μέσω μιας άνευρης τοποθέτησης η οποία δεν θέτει ξεκάθαρες “κόκκινες” γραμμές από την πλευρά της Ελλάδας».

Με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θέτει στην κυβέρνηση τέσσερα καίρια ερωτήματα:

1) Με τη σιωπή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει την ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, ζήτημα που θέτει ο κ. Ζάεφ;
2) Η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει τη διδασκαλία της δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία;
3) Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν ώστε να καταστήσουν σαφές στα Σκόπια, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη, ότι δεν τίθεται ζήτημα ύπαρξης δήθεν «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα;
4) Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η κοινή επιτροπή Ελλάδας-Σκοπίων στα βιβλία ιστορίας των δυο χωρών;Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]