Με εκλογές η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου της Πρωτοβουλίας
Ετοιμάζονται για εκλογές στην «Πρωτοβουλία», την ομάδα που διοικεί το δήμο οκτώ μήνες –χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στον τομέα της καθημερινότητας του πολίτη- για να αναδείξουν τον υποψήφιο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης!


Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουτάρη. Δυο μέρες νωρίτερα, ο Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας στα κυβερνητικά στελέχη που, το ένα μετά το άλλο, πρότειναν Νοτοπούλου για κοινή υποψήφια της κεντροαριστεράς, είχε στείλει, ουσιαστικά, τελεσίγραφο: «Ή με την Πρωτοβουλία, ή αντίο» είχε πει σε όσους έλεγαν «θέλουμε τον Μπουτάρη, αλλά όχι την Πρωτοβουλία’.

Της απόφασης για εκλογή επικεφαλής είχε προηγηθεί και η συνάντηση υποψηφίων, η οποία δεν εστέφθη με επιτυχία. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορεί όλοι να συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει κοινός υποψήφιος για να μην καταλήξει ο δήμος στην κεντροδεξιά, η «νίκη» όμως αυτή ήταν… Πύρρειος.Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Χ. Παπαστεργίου, που θα κατέβει στις περιφερειακές εκλογές, αποχώρησε, δείχνοντας έμπρακτα ότι η Φώφη Γεννηματά θέλει δικό της υποψήφιο για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Έτσι, η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» αποφάσισε να κατεβάσει δικό της υποψήφιο.

Όπως ανακοινώθηκε, η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης θα πραγματοποιηθεί με τις εξής διαδικασίες:

- Ορίστηκε τριμελής Εφορευτική Επιτροπή με αρμοδιότητα την άρτια προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, αποτελούμενη από τα στελέχη της παράταξης: Άννα Αγγελίδου, πρόεδρο, Χρήστο Βοζίκη και Γρηγόρη Μαυράκη, μέλη.

- Το εκλογικό σώμα θα αποτελέσει η σημερινή Δημοτική Ομάδα της «Πρωτοβουλίας», ήτοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

- Δικαίωμα υποψηφιότητας θα έχουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι αλλά και πρόσωπα εκτός της Δημοτικής Ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι θα προταθούν τουλάχιστον από έναν δημοτικό και έναν κοινοτικό σύμβουλο.

- Η εκλογική Συνέλευση της «Πρωτοβουλίας» και η ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20.12.2018. 

- Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17.12.2018 στις 24.00.

Για περισσότερες διαδικαστικές λεπτομέρειες θα εκδοθεί σύντομα αναλυτική εγκύκλιος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Από την πρώτη στιγμή, δε, άρχισε η ονοματολογία: Καλυψώ Γούλα, Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης είναι η πρώτη τριάδα υποψηφίων που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την υποψηφιότητα. Κι όλα αυτά την ώρα που οι φήμες για κάθοδο της Εύας Καϊλή στις Δημοτικές Εκλογές, πληθαίνουν, στον ΣΥΡΙΖΑ πλασάρουν την Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία του ένα… παλιό μέλος της Πρωτοβουλίας: Ο Σπύρος Βούγιας.

Σχόλια