Δεν υπάρχει άλλη λύση για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι δεν φορούν οπαδικά γυαλιά και παρακολούθησαν τον αγώνα της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα συμφωνούν: Αν θέλουμε να δούμε κάτι καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να καθιερωθεί η παρουσία ξένων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια!



Τι είδαμε απόψε; Κατ’ αρχήν ένα πέναλτι υπέρ της Λαμίας (χέρι του Βιερίνια) μόλις στο 7’ που δεν δόθηκε. Γιατί άραγε; Μα, για να συντελεστεί το έγκλημα που ακολούθησε χωρίς το θύμα να μπορεί να πει το παραμικρό!


Από το πέναλτι κι έπειτα ο διαιτητής έδειχνε απίστευτη ανοχή στα μαρκαρίσματα των παικτών της Λαμίας, έκλεισε τα μάτια σε δυο περιπτώσεις που θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και έστειλε εκτός παιχνιδιού με δεύτερη (ανύπαρκτη) κίτρινη τον Κάνιας! Αντίθετα, στον Μπαράλες αναγκάστηκε να δείξει κίτρινη στη φάση που έκανε φάουλ πάνω στον Πασχαλάκη (ενδεχομένως και απευθείας κόκκινη)! Όσον αφορά τα μαρκαρίσματα των παικτών της Λαμίας έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, είτε έβρισκαν πόδια είτε μπάλα, ήταν… το ένα και το αυτό. Ο ρέφερι έδειχνε να συνεχιστεί το παιχνίδι… Αρκεί να πούμε ότι η ομάδα που έπαιζε πιο δυνατά, πήρε την πρώτη (και τελευταία) κίτρινη στο… 75’


Έτσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν από μέτριος έως κακός. Όσο για τη Λαμία, μπήκε με πάθος στο παιχνίδι και, καθώς έβλεπε ότι τα πάντα έμεναν ατιμώρητα, έδινε όλο και περισσότερη δύναμη –και καλά έκανε! Ο Χάβος έστησε την ομάδα του με επιθετικό στιλ και κέρδισε κατά κράτος τον Λουτσέσκου, οι εμμονές του οποίου με κάποιους παίκτες λίγο έλειψε να στοιχίσουν στον Δικέφαλο.


Ο ΠΑΟΚ ήταν –και πάλι- μακριά από τον καλό του εαυτό. Χρειάζεται αναδιοργάνωση άμεσα, διαφορετικά, αν δεν τον βοηθά η τύχη (στο δοκάρι του Μπετρόγλιο στο 45 ο Πασχαλάκης βρίσκει την μπάλα όσο χρειάζεται για να αποτρέψει το μοιραίο) κι αν δεν του κάτσει καμία στατική φάση (το γκολ του Βαρέλα έρχεται από στημένη μπάλα, χάρη, επίσης, στην προσπάθεια του Μπαράλες που μαρκάρει τον σκόρερ-αμυντικό του ΠΑΟΚ να τον… κρατήσει με τα δύο χέρια κι όχι να τον βγάλει εκτός φάσης) γκολ δε βλέπει ούτε με αίτηση στο ΕΣΠΑ…


Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Λαμίας

Γκολ:

Δοκάρι: 45’ Μπερτόγλιο / -


Διαιτητές:

Κίτρινες: 75’ Μπαράλες / 30’ Κάνιας, 38’ Βαρέλα

Κόκκινη: – / 63’ Κάνιας


Οι συνθέσεις:

Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα(68' Ρόμανιτς), Αντεγό, Πλιάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς(75' Βάντερσον), Δημούτσος, Επστάιν(85' Μαστούρ), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου) :  Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας(72’ Ακπόμπ) , Μπίσεσβαρ(53’ Ουάρντα)  , Πρίγιοβιτς(64’ Βέρμπλουμ).