Κορυφαία ομάδα στον κόσμο και για το 2018 είναι η Ρέαλ. Οι "μερένγκες" συνέτριψαν με 4-1 την Αλ Αΐν και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2018. Είναι, μάλιστα, η τρίτη διαδοχική σεζόν που το κατορθώνουν.
Τις δύο προηγούμενες το κατάφεραν με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο, τούτη με τον Σαντιάγκο Σολάρι. Ο Αργεντινός, μάλιστα, πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στον πάγκο της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.
Η Ρεάλ είναι μόνη πρώτη στις κατακτήσεις των τροπαίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Έχει πλέον τέσσερις - όλες μετά το 2014 - και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα που έχει τρεις.
Στο  (14') η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Μόντριτς άνοιξε δεξιά στον Καρβαχάλ, αυτός γύρισε στον Μπενζεμά, ο Γάλλος έσπασε τη μπάλα στον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας για το τρέχον έτος και ο Κροάτης με το αριστερό από το όριο της περιοχής νίκησε τον Έισα.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς (60') η Ρεάλ διεύρυνε το προβάδισμά της. Ο Άχμεντ έδιωξε με κεφαλιά το κόρνερ του Κρόος, η μπάλα έφτασε στο όριο της περιοχής και πριν σκάσει ήρθε ο Γιορέντε με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση να σκοράρει για το 2-0.
Το τρίτο γκολ της αναμέτρησης δεν άργησε να έλθει και ήταν και πάλι για τη Ρεάλ. Στο 78' εκτέλεσε το κόρνερ ο Μόντριτς κι ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
Στο 86' ήταν η εκτέλεση φάουλ του Κάιο από δεξιά. ο Σιοτάνι με πανέμορφη κεφαλιά μείωσε το σκορ για την ομάδα του.
Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου ημιχρόνου (90'+1') ο Βινίσιους μπήκε στην περιοχή από αριστερά, βρέθηκε απέναντι στον Έισα και επιχείρησε να σκοράρει, ο Ναντέρ στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (71' Θεμπάγιος), Γιορέντε (82' Καζεμίρο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (84' Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά.

ΑΛ ΑΪΝ (Ζόραν Μάμιτς): Έισα, Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν (67' Αμέρ Αμπντουλραχμάν), Αλ Ζαμπέρι, Αχμέντ, Αχμάντ (64' Μπαντάρ), Ελ Σαχάτ, Ντουμπιά, Φαγέζ, Σιοτάνι, Κάιο, Μπέργκ (75' Ναντέρ).