Είχαν ομήρους 17 αλλοδαπούς και ζητούσαν λύτρα από συγγενείς τουςΣυνελήφθησαν δύο άτομα για αρπαγή και εκβίαση σε βάρος 17 αλλοδαπών.Οι δράστες κρατούσαν τους μετανάστες παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους

 Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Α.Τ. Ωραιοκάστρου έπειτα από σχετική κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης κατακράτησης (17) παράτυπων μεταναστών, από δύο άτομα, τα οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (10-12-2018) αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην περιοχή του Ωραιοκάστρου τους δύο (2) αλλοδαπούς, καθώς και (17) παράτυπους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από τους δύο δράστες, στο προαναφερόμενο εργοστάσιο.

Οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Σχόλια