[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Φθηνότερες οι κλήσεις και τα sms εντός Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΜια σειρά μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες, όπως ο περιορισμός του κόστους των κλήσεων εντός Ε.Ε. και των γραπτών μηνυμάτων, προβλέπει ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
Το “πακέτο” των μέτρων ψηφίστηκε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκτός από τις φθηνότερες κλήσεις, καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε υπερσύγχρονα δίκτυα 5G μέχρι το 2020 και δημιουργεί νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, η νέα νομοθεσία μειώνει το κόστος των κλήσεων από τη μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. σε άλλη στα €0,19 ανά λεπτό χρόνου ομιλίας, αλλά και το κόστος για τα γραπτά μηνύματα (SMS) σε €0,06 από τις 15 Μαΐου 2019.

Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που ψήφισε χθες το Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΕπιπλέον, ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EECC) έχει ειδική πρόβλεψη για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς. Προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διευκολύνουν την ανάπτυξη δικτύων 5G μέχρι το 2020, ώστε να φτάσουν το στόχο "EU 5G Roadmap", βάσει του οποίου πρέπει να υπάρχει 5G δίκτυο σε τουλάχιστον μια μεγάλη πόλη κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε. μέχρι το 2020.

Ειδικά για τα δίκτυα επόμενης γενιάς, ο Κανονισμός εξασφαλίζει περισσότερη προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών, για την τόνωση των επενδύσεων σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Προκειμένου να επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο επενδύσεων σε υποδομές και η αναγκαία συνδεσιμότητα για 5G δίκτυα, η νέα νομοθεσία προσφέρει βελτιωμένη προβλεψιμότητα για τις επενδύσεις και προωθεί την κατανομή κινδύνου και κόστους μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών. Ο νέος Κανονισμός εξασφαλίζει καλύτερη προστασία στους χρήστες smartphones, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως Skype, WhatsApp και ενισχύει τις απαιτήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης. 

Εισάγει, επίσης, το δικαίωμα διατήρησης ενός αριθμού τηλεφώνου για ένα μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης και το δικαίωμα επιστροφής της αχρησιμοποίητης προπληρωμένης πίστωσης μετά τη λήξη της σύμβασης, καθώς και αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή κατάχρησης της μετάβασης.

Τέλος, ο Κανονισμός εισάγει το “αντίστροφο 112”. Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι επηρεαζόμενοι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιούνται μέσω SMS ή εφαρμογής του κινητού τους τηλεφώνου. Τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεση τους, 42 μήνες να θέσουν το σύστημα σε εφαρμογή από την έναρξη ισχύος της Οδηγίας.

Μετά από τη χθεσινή έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. θα εγκρίνει επίσημα την Οδηγία για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στις 3 Δεκεμβρίου. Μετά από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να μεταφέρουν τον κώδικα στο εθνικό δίκαιο.

#SMS,#Κλήσεις,#Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]