"Του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη στο μήκος ολόκληρης της γραμμής και στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό".


Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα... παιδιά - αυριανούς επιβάτες του μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μυλόπουλος έκανε -και πάλι- μια αναδρομή στο παρελθόν και κατέληξε τονίζοντας:

"Έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό των επεκτάσεων και δυτικά και προς το αεροδρόμιο. Ήδη, η εταιρία ετοιμάζει τη δημοπράτηση των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση, δηλαδή τα αρχαιολογικά έργα, τα οποία είναι συνήθως χρονοβόρα. Γιατί, καταλαβαίνετε ξεκινάς πρόδρομα, εξασφαλίζοντας ότι το έργο θα γίνει απαλλαγμένο από τις μεγάλες καθυστερήσεις και έτσι, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Γιατί, αφενός μεν κατασκευάζει δύο γραμμές μετρό, τη βασική και της Καλαμαριάς και από την άλλη σχεδιάζει δύο επεκτάσεις. Μία προς τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και μία ανατολικά μέχρι το αεροδρόμιο". 

Υποσχέθηκε, ακόμη, μετρό και στην Τούμπα: "Το Μετρό δεν ξεχνά ότι υπάρχει και η Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια πολύ ζωντανή και μεγάλη κοινότητα, στην οποία χτυπάει η καρδιά της Θεσσαλονίκης και επομένως οι επόμενες, μελλοντικές μας επεκτάσεις οπωσδήποτε θα έχουν Μετρό και στην Τούμπα", είπε.