[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δημοπρατείται το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου της Αγ. Παρασκευής


     Δόθηκε η άδεια και δημοπρατείται στις 23 Νοεμβρίου 2018 το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Αγ. Παρασκευής προϋπολογισμού 2.210.846,88€.

“Μετά την υπέρβαση εμποδίων, που αφορούσαν διέλευση αγωγών από γη ιδιωτών, και τη δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση γης από το Υπουργείο Γεωργίας στον Δήμο Θέρμης, ένα μεγάλο έργο φτάνει στην τελική του φάση και συμπληρώνει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του μεγάλου σχεδιασμού του δήμου Θέρμης, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης Απόστολος Τσολάκης.

Συγκεκριμένα, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του ο νέος Δήμος Θέρμης έθεσε ως προτεραιότητα την προώθηση όλων των έργων αποχετευτικών δικτύων, στους οικισμούς των πρώην Δήμων Μίκρας και Βασιλικών. Στη συνέχεια, μετά από μεγάλες προσπάθειες, μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί, δημοπρατηθεί, εκτελεστεί και παραληφθεί τα έργα αποχετευτικού δικτύου Καρδίας και Τριλόφου, προϋπολογισμού 7.350.000,00€ και Βασιλικών προϋπολογισμού 10.100.000,00€.
Επίσης, έχουν δημοπρατηθεί και έχουν εγκατασταθεί ανάδοχοι:

α. για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σουρωτής, προϋπολογισμού 2.344.969,27€ και
β. για συμπληρωματικές εργασίες στο αποχετευτικά δίκτυα Καρδίας και Τριλόφου, προϋπολογισμού 600.000,00€.

Επιπλέον, αναμένεται η ένταξη του αποχετευτικού δικτύου της Λακκιάς, προϋπολογισμού 2.098.280,86€, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ο Δήμος υπέβαλε πλήρη φάκελο.
Τέλος, για το μεγάλο έργο του νέου βιολογικού (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων), που έχει ενταχθεί, εδώ και τριάμισι (3,5) χρόνια, σε πρόγραμμα με δεσμευμένο το ποσό των 9.073.170,73€ και που καθυστέρησε, για λόγους που δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά οι αλλαγές στο θεσμοθετημένο πλαίσιο ανάθεσης μελετών και έργων, η Τεχνική Υπηρεσία επικαιροποιεί το φάκελο της μελέτης της νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στα νέα δεδομένα και μετά από συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αναμένει άμεσα την άδεια δημοπράτησης του έργου. 
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα υποδέχεται τα λύματα των οικισμών Θέρμης, Τριαδίου, Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης και Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής και Λακκιάς της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.

Το έργο που θα δημοπρατηθεί εντός του μήνα στην Αγ. Παρασκευή αφορά στο σχεδιασμό αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του υφιστάμενου οικισμού της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα:
             την κατασκευή κύριων συλλεκτήρων αγωγών μήκους 2.240 περίπου μέτρων από σωλήνες PVC-u σειράς 41 έως τη θέση συμβολής στον ΚΑΑ Βασιλικών
             την κατασκευή αγωγών των εσωτερικών δικτύων (βασικοί, δευτερεύοντες) μήκους 5.560 περίπου μέτρων
             την τοποθέτηση προκατασκευασμένων φρεατίων επίσκεψης-συμβολής στο σύστημα των αγωγών, 199 τεμάχια
             την κατασκευή αντλιοστασίου ακαθάρτων
             την κατασκευή ωθητικού αγωγού μήκους 320 περίπου μέτρων.”

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]