Χρώμα από το… Δεξιό παρελθόν και χορηγό, μεταξύ άλλων, τον Ιβάν Σαββίδη, έχουν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις για τη φετινή εορταστική περίοδο 2018-2019 που ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.



Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο, ανακοινώθηκε ότι οι εκδηλώσεις που θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 20.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη, θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, με τη συναυλία του συγκροτήματος των «Μπλε» και με σόου πυροτεχνημάτων. Ό,τι γινόταν, δηλαδή, επί… Παπαγεωργόπουλου.


Οι εορταστικές δράσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου 2019, θα έχουν στο επίκεντρο τους τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια, ενώ θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, δρώμενα, παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης και για τη φετινή διοργάνωση παραμένει η προσέλκυση επισκεπτών κάθε ηλικίας στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και η ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.


Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στα τελευταία του Χριστούγεννα ως Δήμαρχος,  θυμήθηκε την… παράδοση! «Το σκεπτικό μας για το φετινό εορτασμό βασίστηκε στην παράδοση. Η πόλη φωτίζεται με παλαιότερο αλλά και νεότερο φωτισμό, ενώ τα καταστήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια δημιουργίας εορταστικού κλίματος. Οι εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο την πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και οι Δημοτικές Κοινότητες έχουν οργανώσει αντίστοιχες δράσεις», είπε.


Για «κλίμα καθαρά χριστουγεννιάτικο, κλασικό, παραδοσιακό», έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος έχει κατακριθεί από πολλούς για τις επιλογές του που θύμισαν τις επιλογές της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.


Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν τέσσερα θεματικά σπίτια (από ιδιώτη που ανέλαβε το έργο), φάτνη, καθώς επίσης ένα καρουζέλ κι ένα τρενάκι, που θα διασκεδάζουν τους μικρότερους επισκέπτες –με το… αζημίωτο φυσικά.


Στα θετικά και οι νέες φωτεινές γιρλάντες led που τοποθετούνται σε Εγνατία και Τσιμισκή (η πρώτη, εδώ και κάποια Χριστούγεννα ήταν το… σκοτεινό σημείο της πόλης). Φυσικά στον εορτασμό θα πάρει μέρος και η Αττικό Μετρό, η οποία θα βάλει… λαμπιόνια στους γερανούς, όπως και πέρσι.


Στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχει και περίπτερο που θα ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.


Αντίσταση στη μιζέρια που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι για την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου,  τα φώτα, η μουσική, η χαρά και τα… ξωτικά. Η κ. Πατουιλίδου έδωσε παρών στη συνέντευξη και δήλωσε ότι «ο Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει με διαφήμιση (banners, flyers) στα ελληνικά και αγγλικά, ψηφιακή και διαδικτυακή προβολή και προώθηση των προγραμμάτων των δράσεων σε όλα τα συνεργαζόμενα γραφεία του ΕΟΤ και Οργανισμών Τουρισμού άλλων χωρών, πέραν των Βαλκανικών».


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 20:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους: Φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη.
  • Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2018:

-στις 16.30, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και

-στις 17.30, συναυλία από συγκροτήματα της πόλης: «Injoy», «My Excuse», «The Gang».

  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2018:

-στις 20.00, συναυλία του Σταύρου Μπαϊράμη

-στις 21:30 , Μύρωνας Στρατής και Ελισάβετ Σπανού

-στις 23:00, συναυλία με τους «Μπλε» και

-στις 00.00, αλλαγή της νέας χρονιάς με ρίψη πυροτεχνημάτων.


Η εορταστική πλατεία Αριστοτέλους θα υποδέχεται τους επισκέπτες της από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, ενώ έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 θα φιλοξενεί εκδηλώσεις και δρώμενα τις καθημερινές και κατά τις απογευματινές ώρες. Τα Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κάτι που θα ισχύσει και για τις καθημερινές, από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά.


Οι φορείς που συνεργάστηκαν για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, η Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., η Ο.Λ.Θ. Α.Ε., η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Alpha bank και οι εταιρίες Dimera group(συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), Διός, Wind.