[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τζιτζικώστας: «Στόχος είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία πρωτεύουσα της εξωστρέφειας»«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται, γίνεται πιο εξωστρεφής, γίνεται ακόμα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα. Τελικός μας στόχος είναι ένας: Να γίνει η Κεντρική Μακεδονία, πρωτεύουσα της εξωστρέφειας της χώρας. Αυτός ήταν πάντα ο χαρακτήρας και ο ρόλος της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της βόρειας Ελλάδας. Να έχει τα μάτια και το μέτωπο στραμμένα έξω. Αυτός είναι ο δρόμος μπροστά μας, αυτό είναι το μέλλον. Σ’ αυτό το δρόμο βαδίζουμε με σιγουριά και αποφασιστικότητα».


Στη δήλωση αυτή προέβη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο σημερινό χαιρετισμό του στο Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην αξία του Thessanoliki Summit και τόνισε ότι καθιερώθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός.

Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τη συνεργασία, τις προοπτικές και τη συνδεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Και είναι ταυτόχρονα, μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τα πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Κεντρικής Μακεδονίας».

 «Είμαστε πρώτοι στη χώρα σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Την τελευταία δύσκολη οκταετία, οι εξαγωγές της Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκαν κατά 50%, 20% πάνω από το μέσο όρο της Ελλάδας που κυμάνθηκε το ίδιο διάστημα στο 30%. Εδώ παράγεται το ένα τέταρτο του Αγροτικού ΑΕΠ της χώρας. Στη βόρεια Ελλάδα εκτελείται το 70% της εθνικής, οδικής μεταφορικής δραστηριότητας. Όλα αυτά είναι μικρές και μεγάλες νίκες που πετύχαμε, όπως επίσης την πανελλαδική πρωτιά, εδώ και τέσσερα χρόνια στην αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και την υλοποίηση έργων, την πρωτιά σε όλη τη χώρα σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία τρία χρόνια και την ομόφωνη ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ‘Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης’», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]