[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στο σκαμνί Μπουτάρης - Εϊπίδης κι άλλοι πέντε
Παραπέμπονται να δικαστούν, με το υπ' αριθμόν 812/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο τέως διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου κι άλλοι τέσσερις - μέλη του δ.σ. του Φεστβάλ.


Το Συμβούλιο τους παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παραπέμπεται με την ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ, ο Δημήτρης Εϊπίδης ως διευθυντής του Φεστιβάλ, ενώ παραπέμπτονται κι άλλα πέντε άτομα -μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας- και άλλα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορά στην παράνομη επιχορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δυο υπαλλήλους που, σύμφωνα με το βούλευμα, αυθαίρετα χρίστηκαν σε θέσεις ευθύνης του Φεστιβάλ λαμβάνοντας επιπλέον χρήματα και προκαλώντας ζημία στην περιουσία του. Επίσης, αφορά στη διπλοθεσία του Δημήτρη Εϊπίδη ο οποίος αμειβόταν τόσο ως καλλιτεχνικός διευθυντής όσο και ως γενικός διευθυντής βάσει σύμβασης και λάμβανε χρήματα αφενός με μπλοκάκι αφετέρου με τακτική μισθοδοσία.

Το «σκάνδαλο» χρονολογείται από την περίοδο 2011 έως το 2014 και αφορά το αδίκημα της απιστίας από κοινού σε βάρος νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου σε βαθμό κακουργήματος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]