Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Οι Χαλκιδικιώτες μιλούν για νύχτα κόλασης, αφού οι φλόγες δε σταματούν πουθενά κι έχουν καεί ήδη πάνω από 3.000 στρέμματα δάσους.


Νωρίτερα η φωτιά πέρασε στο κάμπινγκ "Πλατανίτσι". Ευτυχώς στο κάμπινγκ δεν βρισκόταν κανείς.


Συνολικά στο σημείο επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, στρατός, υδροφόρα οχήματα και εκσκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του Δήμου Σιθωνίας και είναι επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Μέχρι να σκοτεινιάσει στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη από αέρος, δύο ελικόπτερα κι ένα ακόμη ελικόπτερο που συντόνιζε τα εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ηπιότεροι την τελευταία ώρα, ωστόσο η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και η βλάστηση πυκνή, κάτι που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

"Μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη και των συντονιστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν έρθει από την Αθήνα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί να υπάρξει ένας μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και μέχρι το μεσημέρι να κατασβεστεί πλήρως", τόνισε ο διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".