[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΕΚΘ για ΟΑΣΘ: Από την "αποιδιωτικοποίηση" προς την ιδιωτικοποίηση με το κομμάτι
Την απόσυρση της τροπολογίας που επιτρέπει στα ΚΤΕΛ να αναλάβουν μεταφορικό έργο του ΟΑΣΘ, ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Στην ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρονται τα εξής:

"Η απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και με την οποία εκχωρεί τον κρατικοποιημένο Οργανισμό σε ΚΤΕΛ, ΟΤΑ ή  σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών, προκαλεί την οργή τόσο στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, όσο και στους επιβάτες των οποίων η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος.

Οι στόχοι του Υπουργού κ. Σπίρτζη και της Διοίκησης του ΟΑΣΘ έγιναν πλέον ξεκάθαροι με την ιδιωτικοποίηση να επανέρχεται αιφνίδια, λίγους μήνες μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και ενώ οι ίδιοι απέκλειαν κατηγορηματικά την εξέλιξη αυτή. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θεωρεί ότι μπορεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους πολίτες και να αποφασίζει τη μια μέρα -και σε πανηγυρικό κλίμα - ότι ο ΟΑΣΘ γίνεται κρατικός και την επόμενη να παραχωρεί μέρος του Οργανισμού σε ιδιώτη.

Το Ε.Κ.Θ. ζητά την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας και παράλληλα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Το αρμόδιο Υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό". 

#ΟΑΣΘ #ΕΚΘ #ΚΤΕΛ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]