Η δολοφονία του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου είχε συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2017. Σχεδόν 18 μήνες μετά, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών ατόμων που κατηγορούνται για το θάνατό του.


Όλοι θυμούνται ότι εκείνο το βράδυ της 27ης Απριλίου 2017, μετά από αγώνα του ΠΑΟΚ, κουκουλοφόροι όρμησαν στο νεαρό για να του πάρουν την μπλούζα με τα διακριτικά της αγαπημένης του ομάδας, τον χτύπησαν κι όταν αυτός προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. και τραυματίστηκε βαριά. Λίγες μέρες αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν...

Μάλιστα, έναν χρόνο μετά, όταν η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδος, οι βολεϊμπολίστες αφιέρωσαν το τρόπαιο στη μνήμη του (φωτογραφία).

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα άτομα ηλικίας 26, 29, 30 και 21 ετών. Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν χτες το πρωί, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα από τον ανακριτή του 3ου Τμήματος Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, απρόκλητες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, εξύβριση και για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις δράστες το βράδυ της 27ης Απριλίου 2017,  φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εναντίον -συνολικά- οκτώ πεζών οπαδών του ΠΑΟΚ, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Κάποιους από αυτούς κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους χτυπήσουν.  Επίσης, τους πήραν μπλούζες και κασκόλ που κρατούσαν ή φορούσαν, με τα διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Από την επίθεση τραυματίσθηκε σοβαρά ο 24χρονος Νάσος Κωνσταντίνου, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει, διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε την 03-05-2017.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.