Δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και πατέρας και γιος, εκβίαζαν γιατρό! Του ζητούσαν χρήματα επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν είχε φροντίσει τον 29χρονο γιο, όταν ήταν ασθενής του.


Η υπόθεση άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο 52χρονος κι ο 29χρονος γιος του άρχισαν να απειλούν τον 36χρονο γιατρό ότι θα του έκαναν κακό και θα διέδιδαν πως είναι... κομπογιαννίτης, επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν είχε περιποιηθεί σωστά τον 28χρονο. Δέχονταν, όμως, να μην κάνουν το παραμικρό, αν έπαιρναν 2.000 ευρώ.

Ο γιατρός πείστηκε κι έδωσε τα χρήματα. Λίγες μέρες αργότερα, όμως, επανήλθαν, μαζί με τον 44χρονο δικηγόρο. Απειλούσαν ότι θα κινούνταν νομικά εναντίον του γιατρού, αν δεν έπαιρναν 6.000 ευρώ. 

Ο γιατρός κατάλαβε πως αυτό δεν θα είχε τέλος και ειδοποίησε την αστυνομία. Απάντησε στους φερόμενους ως εκβιαστές ότι δέχονταν να δώσει τα χρήματα, τα προσημείωσε με αστυνομικούς κι έκλεισε ραντεβού με πατέρα, γιο και δικηγόρο, στη Χαλκηδόνα, για να δώσει τα χρήματα. Μόλις οι τρεις φερόμενοι ως δράστες πήραν τα χρήματα, επενέβησαν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν με τα προσημειωμένα χρήματα στα χέρια.

Εναντίον του 52χρονου, του 29χρονου γιου του και του 44χρονου δικηγόρου σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.