Όλοι μαζί  έπεσαν... πάνω στον παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά!  Τα κυβερνητικά στελέχη, το ένα μετά το άλλο, δηλώνουν πως δεν υπάρχει θέμα ηθικής ακεραιότητας του κ. Κοτζιά -το αντίθετο μάλιστα!


Πρώτος έσυρε τον χορό ο Πάνος Σκουρλέτης, με δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης. Σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, ακολούθησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος.

Επιπλέον, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε εκτάκτως τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων. Μεταξύ άλλων, πήρε αποστάσεις από τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο και πέταξε στον υπουργό Αμυνας το... μπαλάκι. «Κατά τη γνώμη μου και όσο γνωρίζω εγώ από τη Βουλή είναι απολύτως διευκρινισμένο αυτό το ζήτημα σε σχέση με τις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, από κει και πέρα θα ερωτηθεί ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας τι εννοεί επιπλέον. Δεν γνωρίζω ούτε θέλω να μπω σ’ αυτή τη συζήτηση, ούτε μιλώ με διαρροές στο υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι στο υπουργικό ακούστηκαν καταγγελίες για διασπάθιση μυστικών κονδυλίων.

Λίγη ώρα μετά την ενημέρωση του κ. Βούτση, πληροφορίες από το περιβάλλον των αντιπροέδρων της Βουλής ανέφεραν ότι το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης που υπήρχε στις ενημερώσεις του υπουργείου Εξωτερικών προς τη Βουλή έφτανε το 1.000.000 ευρώ. Ομως, αυτό το ποσο δεν εμφανιζόνταν συχνά στις έξι φορες που έγινε η ενημέρωση των αντιπροέδρων.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριες, υπήρχε χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης για εθνικούς σκοπούς, χωρίς όμως να αναφέρονται τα ονόματα των ΜΜΕ. Επίσης, υπήρχαν και ποσά χωρίς να ειναι εμφανές το πού ακριβώς διοχετεύονται. Οπως αναφέρουν συνεργάτες κάποιων αντιπροέδρων, με βάση την ενημέρωση που έχει γίνει, δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο ποσό που να δείχνει διασπάθιση ή ύποπτη χρηματοδότη.


Την ίδια στιγμή, μέσω των αγαπημένων του διαρρών, το Μαξίμου τονίζει πως δεν υπάρχει «καμία σκιά στην ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά» και ταυτόχρονα χαρακτήριζει «ακατανόητη πολιτικά» την παραίτησή του και την αποδίδει σε προσωπικούς λόγους.