Αν υπήρχε έστω και μία σκέψη να μην υπάρξει στήριξη σε υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, αυτή θα πρέπει, πλέον, να έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Όλα, πλέον, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται στο να στηρίξει έναν υποψήφιο -με τις πιθανότητες να κλίνουν στο ενδεχόμενο αυτός να είναι όνομα που δεν έχει "παίξει" ως σήμερα και, φυσικά, να μην είναι κάποιος από αυτούς που, ήδη, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, βρέθηκε με στελέχη κατ' ιδίαν αλλά και σε γνωστό καφέ της πλατείας Αριστοτέλους και πήρε το μήνυμα: "Αν δεν δώσετε στήριξη σε κάποιον, αφήνετε την πόλη στη μοίρα της"!

Να μην ξεχνάμε ότι, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Νέα Δημοκρατία μπορεί να στήριξε καθαρά κομματικό υποψήφιο, όμως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην... κερδίσει τη δημαρχία. Ο μεν Κώστας Γκιουλέκας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μετά την περίοδο Παπαγεωργόπουλου, με τα δυσαρεστημένα στελέχη του "φτερωτού γιατρού" να μην είναι ιδιαίτερα πρόθυμα να τον στηρίξουν, ο δε Σταύρος Καλαφάτης επιστρατεύτηκε δυο μήνες πριν τις εκλογές να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, με την κυβέρνηση Σαμαρά να ψηφίζει τροπολογία ειδικά για να έχει τη δυνατότητα ο Γιάννης Μπουτάρης να είναι υποψήφιος, ενώ άλλα κόμματα της δεξιάς, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ να δηλώνουν ανοικτά την προτίμησή τους στον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας που στηριζόταν, επίσης, από το ΠΑΣΟΚ!

Αν το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, το... τρις παραπέμπει σε άλλες ιδιότητες του ανδρός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη δύσκολη θέση να βλέπει κάποια στελέχη που, ενδεχομένως, θα μπορούσε να στηρίξει, να ΄χουν ακολουθήσει μοναχική πορεία: Ο Γιώργος Ορφανός και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησαν μόνοι τους. Την υποψηφιότητα Ψωμιάδη φυσικά και δεν σκοπεύει να τη στηρίξει, αφού οι μνήμες για τη δράση του πρώην περιφερειάχη είναι, ακόμη, ζωντανές. Όσο για τους Χάρη Αηδονόπουλο και Μ. Μωυσίδη, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "καθαρές" νεοδημοκρατικές λύσεις -ειδικά ο πρώτος είχε κατέβει με... άλλο κόμμα στις βουλευτικές.

Επίσης, στο ενδεχόμενο νέου ονόματος η επιλογή θα πρέπει να έχει το βεληνεκές της καθαρά κομματικής λύσης, αλλά και να είναι όνομα σχετικά "βαρύ" για την πόλη, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρα το δίλημμα μεταξύ των στελεχών. Τέτοια ονόματα, πάντως, υπάρχουν, είναι ενεργά στα πράγματα της πόλης κι έχουν βλέψεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η συνάντηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη με τον επικεφαλής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη Αντ. Γυφτόπουλο σε... άλλο καφέ την ώρα που ο Κυράκος Μητσοτάκης "τα έλεγε" με τον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι ενδεικτική του ότι η ΝΔ αναζητά λύση στο πρόβλημα που έβαλε η ίδια στον εαυτό της. Δείχνει, όμως, τη θέληση να σταματήσουν οι -παντός είδους- μουρμούρες.