[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καράογλου: «Στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα με νέες θέσεις εργασίας»Να στηρίξει τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, η ανάπτυξη δυναμικής του οποίου θα μπορούσε να φέρει πρόσθετο όφελος στην εθνική μας οικονομία 12,2 δισεκατομμύρια ευρώ και να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας, ζητά ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Βασιζόμενος στα ευρήματα μελέτης της διεύθυνσης οικονομικής ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι αν και ο αγροδιατροφικός τομέας στην πατρίδα μας άντεξε τα μεγάλα πλήγματα της οικονομικής κρίσης, εν τούτοις δεν κατάφερε να ακολουθήσει τα αντίστοιχα επιτεύγματα του κλάδου συγκριτικά με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγικότητα του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας σημειώνει πτώση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τον μέσο όρο αγροτικής εκμετάλλευσης να φτάνει μόλις τα 150 στρέμματα, τη στιγμή που στην Ευρώπη είναι 170.

Αντίστοιχα, ενώ στην παγκόσμια αγορά σημειώνεται αύξηση της ζήτησης σε τρόφιμα και ποτά κατά 160%, με τις παγκόσμιες εξαγωγές να σημειώνουν αύξηση σε ποσοστό 210%, τα ελληνικά προϊόντα του αγροδιατροφικού κλάδου έχασαν μερίδιο της τάξης του 18% από τι παγκόσμιες αγορές.
Με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου ζητά να πληροφορηθεί:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν άμεσα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να στηριχθεί έμπρακτα και συντονισμένα ο αγροδιατροφικός κλάδος στην Ελλάδα και κυρίως να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας;

-Τι μέτρα θα ληφθούν, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αναμορφωμένη ΚΑΠ για την πιο ολοκληρωμένη επαγγελματική προσέγγιση της αγροτικής παραγωγής;

-Τι μέτρα προβλέπεται να ληφθούν, ώστε να αυξηθεί ο βαθμός τυποποίησης των ελληνικών προϊόντων, αλλά και η προώθησή τους στις διεθνείς αγορές;  

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δύτες συναντήθηκαν με ανακόντα μήκους επτά μέτρων - video

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]