Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, από πλευράς πολιτείας. Η κυβέρνηση κατέθεσε τη σχετική τροπολογία, η οποία θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.



Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραχωρείται έκταση για 99 έτη κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση άνευ ανταλλάγματος, που αποτελείται από ακίνητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και του Ελληνικού Δημοσίου, στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΠΑΟΚ, συνολικής έκτασης 29.284 τμ. Στην αρχική πρόταση -αίτηση του ΠΑΟΚ για έκταση 21.722 τμ του ΤΕΘΑ, προστέθηκε κατά την προετοιμασία της νομοθετικής ρύθμισης μία έκταση 344 τμ του ΤΕΘΑ και μία έκταση του Ελληνικού Δημοσίου 7.218 τμ νοτιο-νοτιοανατολικά του γηπέδου.
Με δεδομένο ότι η παραχωρούμενη έκταση περιλαμβάνει έκταση κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, προβλέπεται η τήρηση της διαδικασίας της παροχής γνώμης εκ μέρους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η οποία εγκρίνεται με απόφαση του ΥΠΠΟΑ σχετικά με ειδικούς όρους δόμησης, τις χρήσεις γης και τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Εδώ υφίσταται και το αγκάθι της όλης ιστορίας, αφού είναι γνωστό πως, αν βρεθούν αρχαία κατά τις εργασίες, όλα σταματούν και “μπαίνουν” οι αρχαιολόγοι –με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Να σημειωθεί ότι υπέρ της κατασκευής σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου στην Τούμπα έχει τοποθετηθεί και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.