[Εκλογές][bsummary]

Από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ - Η διαβεβαίωση που έγινε... τροπολογία
Μπορεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ να διερρήγνυε τα ιμάτιά της λέγοντας πως δεν έχει αποφασιστεί να αναλάβει το ΚΤΕΛ μέρος του μεταφορικού του έργου (από και προς τα χωριά της υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης), η πραγματικότητα, όμως, άλλα δείχνει!


Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία  στο σχέδιο νόμου "Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις" με την οποία επιτρέπεται -όπως αναφέρει- "να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα".

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα την προηγούμενη εβδομάδα, με δηλώσεις του προέδρου των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές κι έτσι ο ίδιος αναγκάστηκε να κάνει μερικά βήματα πίσω, λέγοντας πως τίποτα δεν είναι αποφασισμένο κι ότι γίνεται μία συζήτηση εδώ και καιρό. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν και από τον ΟΑΣΘ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι "υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί" έως του να ισχύσει κάτι τέτοιο. Η ενέργεια της κυβέρνησης, όμως, να φέρει την τροπολογία στη Βουλή δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με ένα ώριμο σχέδιο.

Πρώτοι αντέδρασαν οι  εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ : Σήμερα, στις 10.00 πρόκειται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων, προκειμένου να συζητήσει και το συγκεκριμένο θέμα.

"Είχαμε προγραμματίσει συνεδρίαση και σήμερα το πρωί, για άλλα ζητήματα που αφορούν το Συνδικάτο. Χτες ενημερώθηκα και για την τροπολογία και είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το ΔΣ" σημείωσε μιλώντας στο Thestival ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε: "Το Συνδικάτο θα συνεδριάσει και θα εξετάσει τις εξελίξεις, δεν μπορώ να πω τίποτα εκ των προτέρων".

Αυτοί, πάντως, που καίγονται περισσότερο, οι κάτοικοι των περιοχών, παραμένουν μουδιασμένοι. Φοβούνται ότι, με την ανάληψη του μεταφορικού έργου από το ΚΤΕΛ σε πρώτη φάση θα μειωθούν τα δρομολόγια και σε δεύτερη θα αυξηθεί το εισιτήριο -παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. "Δε θα ΄ναι η πρώτη φορά που άλλα μας λένε κι άλλα κάνουν", λένε χαρακτηριστικά.

H φωτογραφία είναι από παλιότερες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, όταν, ακόμη, ήταν ιδιωτικός.

#ΟΑΣΘ #ΚΤΕΛ #Θεσσαλονίκη

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]