Όλα δείχνουν πως οι εκλογές φαίνονται, πλέον, στο βάθος του ορίζοντα. Μέρα που περνάει δεν… ξαναπερνάει, όπως έλεγαν, παλιά, οι φαντάροι όταν η θητεία ξεπερνούσε το χρόνο, καθώς οι αναταραχές που προκάλεσε η στήριξη Καμμένου είναι
αντιστρόφως ανάλογες με την δύναμη της κίνησης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά.


Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Κι αν, μάλιστα, αυτή έχει σχέση με το Σκοπιανό, τότε ο κυβερνητικός (συν)εταίρος, Πάνος Καμμένος, μάλλον θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση –αν και στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν και διαρρέουν ότι, για την καρέκλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν θα δυσκολευτεί να στηρίξει εκ νέου την κυβέρνηση.

«Το κάνει για την καρέκλα», δήλωσε, πριν λίγο, στον Σκάι, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κι έφερε ως παράδειγμα για να στηρίξει το επιχείρημά του το ταξίδι του κ. Καμμένου στο Τέξας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «που θα πουλούσαν», όπως είπε, συνοδευόμενος από κουστωδία συμβούλων. Το συνέκρινε, δε, με το ίδιο ταξίδι της ομολόγου του κ. Καμμένου Ολανδέζας υπουργού, η οποία συνοδευόταν μόλις από ένα στέλεχος του υπουργείου της και έγινε με το αεροπλάνο της γραμμής.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος, με την παρουσία του, χθες, στη Θεσσαλονίκη και τα όσα είπε για τα ίδια του τα στελέχη (των Ανεξάρτητων Ελλήνων) έδειξε πως μάλλον καλοβλέπει τη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κάλεσε, ουσιαστικά, τον ίδιο τον πρωθυπουργό να… αποπέμψει τους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ υπουργοποιημένους! Από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη πυροβόλησε κατά του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά!

Έκανε λόγο για «μακεδονοκλάστες» στο κόμμα του! Ζήτησε συγγνώμη επειδή τους διόρισε υπουργούς αν και δεν ήταν βουλευτές. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και αποκάλυψε τις προθέσεις του να σπρώξει εκτός ΑΝΕΛ τον Τέρενς Κουίκ (αλλά προφανώς και την Έλενα Κουντουρά που φέρεται να συμφωνεί με την γραμμή της κυβέρνησης στο Σκοπιανό), σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανέναν λόγο πια στο κόμμα. Σας το υπόσχομαι. Τελείωσαν. Τους λέμε καλό ταξίδι».

Το περίεργο είναι πως ο κ. Καμμένος ζητά αποπομπή αυτών που… συγκλίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο απάντησε ως… Κοτζιάς!Υπενθύμισε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός. Όσο για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απάντησε δια της… απουσίας της: Δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Απουσίαζε και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που επίσης θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, όπως δηλώνει, αλλά και ο πάντα απρόβλεπτος Κώστας Ζουράρις.

Με όλα αυτά φαίνεται πως δικαιώνονται όσοι βλέπουν κάλπες στον ορίζοντα. Οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να σχοινοβατεί ως το Δεκέμβριο, όταν θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Το ίδιο κι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα ήθελε άλλη μία παράσταση στη Βουλή για να υπογραμμίσει πως με τη δική του πλάτη «σώθηκε η χώρα και βγήκε από τα μνημόνια».

Ο μεν κ. Τσίπρας θα έχει, έτσι, την ευκαιρία να μοιράσει παροχές και να προχωρήσει προς τις κάλπες με κάτι θετικό, ενώ ο κ. Καμμένος να παίξει τα ρέστα του κι ό,τι βγει. Ως τέτοιο «μπάσιμο» χαρακτηρίζεται και το τιτίβισμά του για «χρηματισμό» βουλευτών στα Σκόπια, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός, με δική του ανάρτηση, έδινε… συγχαρητήρια (στους, κατά Καμμένο, αργυρώνητους)!

Ευτυχώς και για τους δύο που οι διαδικασίες για την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας των Πρεσπών στους βόρειους γείτονές μας θα είναι μακρές…

Από το makthes.gr