[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μετεωρολογικός σταθμός στην κορυφή του Ολύμπου!
Ένας νέος αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στην κορυφή του Αγίου Αντωνίου, στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.817 μέτρων.  


Ο σταθμός τοποθετήθηκε στην κτιριακή εγκατάσταση του Επιστημονικού Κέντρου Ολύμπου (Ε.Κ.Ο.) του ΑΠΘ και βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από οποιονδήποτε άλλο υφιστάμενο μετεωρολογικό σταθμό στην Ελλάδα. 

Ο νέος μετεωρολογικός σταθμός θα παρέχει συνεχώς μετρήσεις θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας και ανέμου. Η θέση του μετεωρολογικού σταθμού είναι κομβικής σημασίας, αφενός για τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας και αφετέρου για την παροχή άμεσης μετεωρολογικής πληροφορίας που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την υποστήριξη επιχειρήσεων διάσωσης στην ορεινή περιοχή του Ολύμπου. 

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός είχε εγκατασταθεί από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]