Στο 3’ του αγώνα ΟΦΗ- ΠΑΟΚ, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος όφειλε να υποδείξει την παράβαση και κατ’ επέκταση το πέναλτι, στην ανατροπή του Ζαμπά από τον Στρέζο, η οποία ίσως και να άλλαζε τα δεδομένα από νωρίς.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Κάτι όμως που δεν έκανε. Μία σημαντική φάση είχε ολη κι'ολη το ματς και ο Διαμαντόπουλος κατάφερε να την χάσει. Μαζί του και ο Α΄βοηθός (Ο Αλεξέας είναι δυνατόν να μην είδε τέτοια φάση;) που επίσης είναι δυο μέτρα απο την φάση. Υπάρχει δόλος; Φυσικά ναί, καθώς δεν μπορεί ο διαιτητής να μην βλέπει το μαρκάρισμα .

Ούτε να επικαλεστεί ανθρώπινο λάθος μπορεί. Πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που έχει προηγηθεί το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, όταν ακυρώνεται λανθασμένα γκολ του Ακμπόμπ που καλύπτεται τρία μέτρα από τους αμυντικούς του Πανιωνίου. Ούτε ανθρώπινο λάθος είναι η πρώτη αγωνιστική, όταν δε αποβάλλεται ο Ιγκλέσιας για πάτημα πάνω στον Κάνιας στο ματς ΠΑΟΚ- Αστέρας Τριπολης.

Τρεις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα τρία χοντρά λάθη από τους διαιτητές εις βάρος του. Και όσο τα ντέρμπι που κρίνουν τίτλους θα πλησιάζουν , άλλο τόσο η ανησυχία θα μεγαλώνει. Το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι το χειρότερο δυνατό. Γνωστό αυτό σε όλους. Άρρωστο εδώ και δεκαετίες.

Συνεπώς, πάντα θα βασιλεύει η καχυποψία. Για την οποία οι πρώτοι που φταίνε είναι οι ίδιοι οι διαιτητές. Τρία χοντρά λάθη όλα σε βάρος του ΠΑΟΚ. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση, τότε τι είναι; Πέρσι το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια. Φέτος ας κριθεί τουλάχιστον στα γήπεδα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ απέδειξε και πέρσι πως είναι η καλύτερη ομάδα.

Και κάτι τελευταίο για την ΠΑΕ. Επιβάλετε να κάνει παράσταση στην ΚΕΔ. Τώρα που είναι σχετικά νωρίς. Οι κύριοι Τεβεκέλης και Σαιραδαρης, πρέπει να προστατέψουν τα συμφέροντα της ΠΑΕ και όχι να αφήνουν τον Λουτσέσκου να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά στις συνεντεύξεις τύπου. Είναι ο μόνος που τα λέει. Ας χτυπήσει και ο ΠΑΟΚ το χέρι στο τραπέζι, πρίν να ειναι πολύ αργά. Πλέον δεν θα με εκπλήσσει τίποτε με τους διαιτητές. Aκόμη και ενα παιδί νηπιαγωγίου καταλαβαίνει πως δεν μπορούν να παίξουν Έλληνες διαιτητές στο πρωτάθλημα. Ας πάμε σε ξένους να τελειώνουμε. Τελεία και πάυλα

ΣΣ1

Μεγάλο λάθος η συμπεριφορά του Πασχαλάκη. Αν εχει νευρα ας ηρεμήσει. Δημιούργησε ένα κλίμα έντασης από το πουθενά, σε μια έδρα που θεωρούμε όλοι στον οργανισμό του ΠΑΟΚ φιλικη. Το πρόστιμο το θεωρώ αυτονόητο.

ΣΣ2


Πώς ερμηνεύεται το ανθρώπινο λάθος; Η προσέγγιση ενός λάθους σαν Λάθους του Συστήματος στηρίζεται στην αποδοχή ότι οι άνθρωποι, παρότι δεν το επιθυμούν, κάτω από κάποιες συνθήκες κάνουν και θα κάνουν λάθη. Τα λάθη κτίζονται μέσα από επιμέρους παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι αθροιζόμενοι ευνοούν την πραγματοποίησή τους. Κατά κανόνα εμπλέκονται περισσότεροι
από ένας άνθρωπος, με διαφορετικά μερίδια ευθύνης. Όταν κτιστούν οι κατάλληλες συνθήκες τότε αρκεί μια μικρή συγκυρία για να μετατρέψει ένα επωαζόμενο λάθος σε πραγματικό λάθος. Αυτη είναι η εικόνα της Ελληνικής διαιτησίας.