Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προανήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, έπειτα από την καταγγελία σύμφωνα με την οποία διαδηλωτής απείλησε με όπλο φωτορεπόρτερ.



Σύμφωνα με καταγγελία φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένας διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή ενάντια της συμφωνίας των Πρεσπών, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, απείλησε με όπλο φωτορεπόρτερ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, κατόπιν αναφοράς που έφτασε στο γραφείο του από την Αστυνομία, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εντοπιστεί ο καταγγελλόμενος ως οπλοφόρος και να αποδοθούν εις βάρος του οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν από την έρευνα. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της απόπειρας παράνομης βίας και απειλής, όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας προέβη σε καταγγελία για το περιστατικό για τις «πρακτικές τρομοκράτησης του Τύπου» που «θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και την ίδια τη Δημοκρατία».