[Εκλογές][bsummary]

Καλαφάτης: 50.000 πολύτεκνες οικογένειες περιμένουν ακόμη αποκατάσταση επιδομάτων
Νέα ερώτηση, στη Βουλή, κατέθεσε, σήμερα, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις μειώσεις οικογενειακού επιδόματος των τριτέκνων και των πολυτέκνων.


Αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει παραπέμψει στις «καλένδες» την αποκατάσταση των κατάφωρων κοινωνικών αδικιών που προκάλεσε στην αρχή του χρόνου με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. «Η μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων στις μισές από αυτές, δηλαδή, στις 50.000 οικογένειες από τις υφιστάμενες 100.000, λόγω δραστικών περικοπών στο οικογενειακό επίδομα που αγγίζει το 1/4  έως και το 1/3 του ποσού που ελάμβαναν, οδηγεί στην απόγνωση και την πτωχοποίηση πολλές από αυτές».

Τονίζει ότι μετά την κατάργηση του πολυτεκνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, τον αποκλεισμό σημαντικού αριθμού πολυτέκνων από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και το κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση με τις μειώσεις που προκάλεσε στο οικογενειακό επίδομα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, συνεχίζει μια κοινωνικά άδικη αλλά και εθνικά επιζήμια πολιτική. «Η δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού επιτάσσει και επιβάλλει την οικονομική ενίσχυση και των μονογονεϊκών οικογενειών και των πολυτέκνων και κάθε άλλης προσπάθειας που κάνουν οι νέοι άνθρωποι που επιλέγουν να ζήσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν οικογένεια, παρά τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν».

Ο κ. Καλαφάτης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθούν οι μειώσεις στο οικογενειακό επίδομα αυτών των οικογενειών, ποια μέτρα σχεδιάζουν να λάβουν για την περαιτέρω ενίσχυση και στήριξη των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών; Αλλά και αν υφίσταται ολοκληρωμένος σχεδιασμός όσον αφορά τις αρμοδιότητες των συγκεκριμένων Υπουργείων για τη δραστική αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]