Απίστευτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο «Rogers Cup» αφού προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά (ανήμερα των γενεθλίων του), εις βάρος Άντερσον ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς.
Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί την Δευτέρα στο Νο15 του κόσμου ακόμη κι αν ηττηθεί στον τελικό.  Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κέβιν Άντερσον (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 7-6) και περιμένει πλέον τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Ναδάλ και Κατσάνοβ.
Αυτός θα είναι ο πρώτους τελικός σε «1000άρι» τουρνουά αφού πριν λίγους μήνες (Απρίλιο) ηττήθηκε σε «500άρι» τελικό από τον Ράφα Ναδάλ στην Βαρκελώνη.
Στο πρώτο σετ όχι break δεν έγινε, αλλά κανείς παίκτης δεν βρέθηκε με break point. Στο tie break ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο με έξι συνεχόμενους πόντους ο Νοτιοαφρικανός έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε νωρίς να «σπάσει» το αντίπαλο σερβίς και διατηρώντας ταυτόχρονα το δικό του, το κατέκτησε με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ η μάχη ήταν ξανά στήθος με στήθος, αφήνοντας όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση με το... στόμα ανοιχτό με τον Τσιτσιπά να επικρατεί τελικά με 7-6.