Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί, απόψε το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.


Μουσικές εκδηλώσεις και δρώμενα θα παρουσιαστούν σε διάφορους χώρους της πόλης. Σταχυολογήσαμε μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις:

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, την πιο μαγευτική βραδιά του καλοκαιριού, διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Από το Broadway στο Hοllywood», στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το κοινό θα απολαύσει τα πιο εμβληματικά τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical με τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Armando Puklavec(βαρύτονος) και Παναγιώτη Μανιάτη (τενόρος).

Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Δημήτριος Νέπκας και στο Electone ο Παναγιώτης Κουντούρης. Οι καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, γνωστοί στο κοινό από το χώρο της όπερας ερμηνεύουν- σε ρόλο έκπληξη- ένα τόσο εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερο πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη παράσταση ενθουσίασε το κοινό της Έδεσσας όπου παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.

Την ώρα που ο ουρανός θα φωτίζεται από το πιο λαμπερό φεγγάρι, το αίθριο του Μουσείου θα πλημμυρίζει από αγαπημένες μελωδίες διάσημων musicals (π.χ. «Les Miserables», «West side story» κ.α.) αλλά και τραγούδια από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο: «Τρεις φωνές χιλιάδες χιλιόμετρα» με τους Αρετή Κετιμέ, Εύη Σιαμαντά, Πάνο Ζώη και τη συνθέτρια του προγράμματος με την επταμελή ορχήστρα της Σοφία Νάτσιου.

Ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση με αφετηρία την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών του κόσμου.Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου υπό το φως του φεγγαριού έως τα μεσάνυχτα.

Στην Αρχαία Αγορά

Μουσική βραδιά με μέλη του σχήματος «Διαχρονικό” με τραγούδια σε στίχους και μουσική του Χρήστου Βερνάρδου και έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 21:00 έως τις 23:30.

Στο ανάκτορο Γαλερίου

Μουσική εκδήλωση. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 21:00 έως τις 23:30

Στη Ροτόντα

Άνοιγμα της Ροτόντας για το κοινό εκτός της κανονικής λειτουργίας . Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως 23:00

Στους Μύλους Αλατίνη

Καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο των γραφείων της, στον προαύλειο χώρο των αποθηκών του διατηρητέου συγκροτήματος Μύλων Αλλατίνι.Δραματική αφήγηση ποιητικού λόγου θα επενδύει προβολή των αρχαιολογικών τοπίων στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και υπό τους ήχους μουσικών οργάνων θα εκτυλίσσεται θεατρικό δρώμενο κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού και επιτόπια εικαστική δημιουργία.Ώρες :20:30 έως 23:30.