Χωρίς ρεύμα παραμένουν, από το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη (λίγο μετά τις 2 μ.μ.) πολλές περιοχές της Αθήνας, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στον σταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ με εκρήξεις στην Παλλήνη.


Ιδιαιτέρα στο κέντρο της Αθήνας παρατηρήθηκαν έντονα τα προβλήματα καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες σταμάτησαν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους. Μάλιστα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πρόβλημα σημειώθηκε σε ώρα που κλείνει η αγορά και πολλές υπηρεσίες, η κατάσταση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα ασφυκτική.

Οι συναγερμοί χτυπούσαν έντονα ενώ αρκετοί καταστηματάρχες αναστατώθηκαν καθώς πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα.

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι και τον Άγιο Δημήτριο ελάχιστες περιοχές έχουν ρεύμα, όπως και από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα εδώ και ώρα βρίσκονται ακόμα μεγάλες περιοχές της Αθήνας όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, το Νέο Ψυχικό, το Παγκράτι, η Δάφνη, η Νέα Σμύρνη, τμήματα του Πειραιά καθώς και τμήμα του κέντρου της Αθήνας έως και τη Γλυφάδα.

Εκτός λειτουργίας είναι η Γραμμή 2 του μετρό, από Σύνταγμα μέχρι Άγιο Δημήτρι. Προβλήματα υπήρξαν και στην Γραμμή 3 αλλά και στο ΤΡΑΜ και αποκατασταθίστανται σταδιακά.

Η Πυροσβεστική έλαβε περισσότερες από 100 κλήσεις για για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις» σημειώνει η ΑΔΜΗΕ η οποία ανέφερε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί εντός της επόμενης ώρας.