Από οποία πλευρά και αν το δει κάνεις το χθεσινό αποτέλεσμα( 3-2 νίκη) αδικεί τον ΠΑΟΚ,
ο οποίος όχι απλά κατέθεσε την ψυχή του, αλλά έδειξε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη αυτό που έρχεται από τον ίδιο.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Μια ομάδα που είναι στο 0-2 και βλέπει τα όνειρα της να κομματιάζονται βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα και μένει όχι απλά όρθια, αλλά επιστρέφει από την κόλαση και τρελαίνει τους οπαδούς του. Και αυτό καθώς απέναντι του βρίσκεται μια έμπειρη ομάδα με υψηλό ρόστερ και εμπειρία. Και ο νέος ΠΑΟΚ του 2019 αναγκάζει τους Ρώσους να μην μπορούν να δουν τι πραγματικά τους συμβαίνει. Το κολαστήριο της Τούμπας, έπαιξε τον δικό του καθοριστικό ρόλο τόσο για την επιστροφή της ομάδας του Λουτσέσκου όσο και στην καθίζηση των Ρώσων.  Μιας ομάδας με διπλάσιο μπάτζετ σε σχέση με τον ‘Δικέφαλο»
Ο ΠΑΟΚ απέδειξε εμπράκτως πλέον και με θόρυβο ότι διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία του στους ομίλους και την πρόκριση επί μιας σπουδαίας ομάδας.
Να σημειώσω επίσης πως καθοριστικά σημεία του ματς κυρίως στο Β΄μέρος είναι το
τέτ- ατε του Πέλκα, αλλά και τα ζογκλερικά του Ουάρντα στο επόμενο λεπτό. Και σε αυτό το επίπεδο, όπως σωστά είπε ο Λουτσέσκου, οι λεπτομέρειες παίζουν τον δικό τους ρόλο. Εκεί λοιπόν ο  εκπληκτικός ΠΑΟΚ μπορεί να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Όπως όμως εξελίχθηκε το ματς, μόνο παράπονα δεν μπορεί να έχεις. Το 3-2 θα μπορούσε να είχε γίνει και 4-2 αλλά και 3-3, οπότε η νίκη, είναι νίκη χαρακτήρα με ένα εκπληκτικό διάστημα αντίδρασης από την ομάδα του Λουτσεσκου.
Ο χαρακτήρας και η  πειθώ στο γήπεδο είναι αυτή που μετράει , κάτι που αναγνώρισε όλος ο κόσμος και καταχειροκρότησε τους παίκτες. Αυτό μετράει. Η εμπιστοσύνη στην ομάδα η οποία σέβεται και τιμά τον εαυτό της. Η ρεβάνς ανοιχτή και ο ΠΑΟΚ βήμα- βήμα βαδίζει προς τα play off του Τσάμπιονς Λίγκ.
ΣΣ1
Εικοσιένα χρόνια μετά την απίστευτη ανατροπή επί μιας άλλης Σπαρτάκ, οι 28.000 ΠΑΟΚτσήδες ξαναέζησαν τις ίδιες στιγμές. Τότε, ήταν η Σπαρτάκ Τρνάβα, τώρα η Σπαρτάκ Μόσχας. Το 0-3 των Σλοβάκων είχε γίνει 5-3, το 0-2 των Ρώσων έγινε 3-2.