Παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ τόσα χρόνια, είναι ίσως μια από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού φορές, που το στήσιμο της ομάδας και η παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο ξεπέρασε3 κάθε προσδοκία.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ίσως η εμφάνιση στην Βασιλεία έρχεται από το κοντινό μέλλον. Σε καμία περίπτωση δεν στέκομαι στο 3-0 αλλά στο τι εικόνα έβγαλε προς τα έξω αυτή η ομάδα. Στόφα μεγάλης ομάδας που ξέρει τι θέλει και τι ψάχνει μέσα στο γήπεδο, και προσωπικότητα ομάδας που είναι έτοιμη να μπει στα γκρουπ με τα θηρία της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Στους ομίλους δηλαδή ή αν προτιμάτε στον κόσμο των αστεριών. Ο νέος ΠΑΟΚ λοιπόν της περιόδου 2018-19, υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις και αξέχαστες μαγικές βραδιές στους πιστούς του φίλους που βρίσκονται πάντα στο πλευρό της ομάδας. Και σε αυτό το οικοδόμημα που δείχνει έτοιμο να κατακτήσει τα όνειρα των ποδοσφαιρόφιλων η συνεισφορά του κόουτς είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι είναι ικανός να κάνει πράξη τα όνειρα των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Είναι έτοιμος να οδηγήσει τους ασπρόμαυρους στα αστερία, αλλά και στο πολυπόθητο πρωτάθλημα που τόσο πυρπολεί τους ΠΑΟΚτσηδες και τα όνειρα τους από το μακρινό 1985. Ο Ρουμάνος, παρουσίασε μια ομάδα τακτικά που έκανε επίδειξη ποδοσφαιρικής κατάρτισης και μια ομάδα που πίεζε ακόμη και στο 3-0 , ακόμη και όταν ολα είχαν κριθεί. Άρα καλά κάνει ο μεγαλομέτοχος και τον έχει από κοντά, στηρίζοντας τον σε όλες τους τις αποφάσεις.

Τώρα δείχνει έτοιμος να βγει και πάλι και στην αγορά για να αποκτήσει παίκτες που θα ανεβάσουν περισσότερο την ποιότητα του ΠΑΟΚ δίνοντας και άλλες επιλογές στον προπονητή. Ως γνωστόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ποιότητα παίζει βασικό ρόλο και κυρίως αν ονειρευεσε αστέρια.

Ο ποδοσφαιρικός βρόντος από το 0-3 στην Ελβετία έκανε αίσθηση στην Ευρώπη και κυρίως θορύβησε τους Μοσχοβίτες της Σπαρτάκ, οι οποίοι ξέρουν πώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για αυτούς. Ουτε στην κολασμένη Τουμπα το βράδυ της Τετάρτης, αλλά ούτε και στην ρεβάνς της Μόσχας. Υπάρχει δρόμος έως τότε, και ο ΠΑΟΚ καλείται να διαβάσει προσεκτικά την προσεχή του αντίπαλο. Έχει αποδείξει ότι ξέρει να μελετά τον αντίπαλο του. Το έδειξε στον τελικό κυπέλλου το έδειξε και στην Βασιλεία. Στο χέρι του είναι να γράψει ιστορία. Απέδειξε ότι μπορεί. Έχει ολα τα εχέγγυα. Μακάρι.

ΣΣ1

Πολύ όμορφο το στιγμιότυπο με τον Ιβάν Σαββίδη να φωτογραφίζετε με ανώνυμους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δείγμα ταπεινότητας και σεβασμού προς τον οπαδό που ταξίδεψε για να σταθεί στο πλευρό της ομάδας.

ΣΣ2

Στο διά ταύτα: Ο ΠΑΟΚ οχι μόνο πέτυχε την πρώτη νίκη και την πρώτη πρόκρισή του σε προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ, αλλά έδειξε πολύ πιο έτοιμος από τους ανταγωνιστές του στην Ελλάδα και πιστεύω, επιτέλους ιικανός πλέον να κερδίσει το πρωτάθλημα κάνοντας περίπατο.