Πιο αποτελεσματική η Γαλλία, πιο φλύαρη η ΚροατίαΣαφώς πιο αποτελεσματική η Γαλλία, με... δύο ευκαιρίες έβαλε τέσσερα γκολ στην Κροατία, που αποδείχτηκε φλύαρη στον τελικό της Μόσχας και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο!


Το παιχνίδι ευχαρίστησε σίγουρα όσους το παρακολούθησαν, αφού και γκολ είχε και χρήση του VAR και... εισβολή των Πούσι Ράιοτς στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθούν κατά του παρόντος στο παιχνίδι Βλαντιμίρ Πούτιν!

Αν σκεφθεί, πάντως, κανείς ότι το πρώτο γκολ των Γάλλων ήταν... αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, το δεύτερο ήταν πέναλτι για το οποίο χρειάστηκε το βαρ και το δεύτερο των Κροατών γκάφα ολκής του Γάλλου πορτιέρο που πήγε να κάνει... ποδιά στον Μάντζουκιτς μέσα στη μικρή του περιοχή, καταλαβαίνει πως ο τελικός ξεχώρισε... ελαφρώς από τα παιχνίδια της υπόλοιπης διοργάνωσης, στα περισσότερα από τα οποία... πονέσαν τα ματάκια μας.

Είχε, όμως, το κάτι παραπάνω το συγκεκριμένο παιχνίδι, που μας έκανε να το παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον ως το 90+5. Και δεν εννοούμε μόνον το ότι ήταν τελικός. Είχε μια Γαλλία καλά οργανωμένη που δύσκολα έχανε τις γραμμές της, είχε μία Κροατία που στηριζόταν στους μπαλαδόρους που έχει στο κέντρο και μπροστά. Είχε, όμως, μια κακή Κροατική άμυνα που έδειχνε να είναι σε πανικό όποτε ακουμπούσε την μπάλα ο Μ'μπαπέ, που έτρεχε όλη πάνω του κι άφηνε ελεύθερο τον Πογκμπά (έτσι ήρθε και το γκολ από τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Εκεί ήταν που έγειρε η πλάστιγγα στους τρικολόρ.

Δίκαια επικράτηση για τους Γάλλους, που αν δεν υπήρχε η ανοησία του Λιορίς θα έφθαναν σε μοναδικό θρίαμβο.Σχόλια