Το… φάντασμα του Αντρές Εσκομπάρ στοιχειώνει ακόμα την Κολομβία, που αποκλείστηκε την Τρίτη (3/7) από τη συνέχεια του Μουντιάλ της Ρωσίας από την Αγγλία. Στα πέναλτι κρίθηκε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Αυτό κατέληξε στην Αγγλία, η οποία επικράτησε στη διαδικασία της Κολομβίας με 4-3. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξε ισόπαλη 1-1, με το γκολ από τα 11 μέτρα του Χάρι Κέιν στο 57ο λεπτό και την κεφαλιά του Γέρι Μίνα στο τρίτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων.

Μετά το τέλος του αγώνα όμως, Ουρίμπε και Μπάκα αλλά και άλλοι παίκτες της εθνικής Κολομβίας δέχτηκαν απειλές για την ζωή τους από εξοργισμένους οπαδούς, για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού. Από τα 11 μέτρα ευστόχησαν για τους Κολομβιανούς οι Φαλκάο, Κουαδράδο και Μουριέλ, ενώ η εκτέλεση του Ουρίμπε κατέληξε στο δοκάρι και του Μπάκα αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ. Οι δυο τελευταίοι παίκτες, κυρίως, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και πολλά απειλητικά μηνύματα άρχισαν να εμφανίζονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από εξοργισμένους οπαδούς. Μάλιστα κάποιοι τους έλεγαν ότι σε λίγο θα είναι νεκροί και μάλιστα κάποιοι τους παρότρυναν να αυτοκτονήσουν!

«Πέθανε Κάρλος Μπάκα. Π… γιε. Κανείς δεν σε θέλει. Μην επιστρέψεις σ’ αυτήν την χώρα» και «Σας ευχαριστώ όλους εκτός από τον τρεις φορές π… γιο, άχρηστο, νεκρός, Κάρλος Μπάκα. Μη γυρίσεις» αλλά και «Αυτός ήταν ο Ματέους Ουρίμπε, αυτός ο άντρας είναι ήδη νεκρός» είναι μόλις μερικά από τα μηνύματα που κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

www.onsports.gr